Opening van Het Pakjeshuis

ERMELO - Vorig jaar was het 17 graden tijdens de intocht van Sinterklaas, dit jaar regende het pijpenstelen. Maar dat mocht de pret niet drukken! Meer dan duizend kinderen zongen Sinterklaasliedjes en wilden met het Spaanse gezelschap op de foto. Voor burgemeester Hans van Daalen was het de eerste keer dat hij de goedheiligman in Ermelo een warm welkom mocht heten. Hij ging mee met de koets en samen met de Sint opende hij Het Pakjeshuis op het Molenaarsplein. In de stoet reed ook de PLUS Pepernotenbus vol met pepernoten voor alle kinderen. En natuurlijk waren er weer glutenvrije pepernoten dankzij NewYork Pizza.

Daar stelde de burgemeester de Sint een aantal vragen, bijvoorbeeld over zijn leeftijd. Sinterklaas vond dat niet zo'n goeie vraag en ontweek diplomatiek het antwoord. Als tegenvraag bracht hij naar voren dat als er volgend jaar in Ermelo een kinderburgemeester is, hij hoopt dat deze er ook tijdens de intocht bij zal zijn. 

Kidz DJ

Ondanks de regen genoten de kinderen op verschillende plekken in het dorp. Sinterklaas nam alle tijd om de kinderen de hand te schudden. Ook Tante Jo was weer van de partij. Er werd gedanst met de Kidz DJ en natuurlijk bezochten de kinderen het Pakjeshuis. De Pieten waren ondertussen in de Pietenballenbak gedoken.

Pannenkoeken

Waar de Pieten zich ook al op verheugen is het pannenkoeken eten. Aanstaande woensdagmiddag gaat Het Pakjeshuis om 12.30 uur open en kunnen kinderen aanschuiven om pannenkoeken te eten. Natuurlijk zijn er allemaal spelletjes en kunnen de kinderen workshops volgen. www.hetpakjeshuisermelo.nl