Geslaagde Maatjesmiddag bij Inclusief Groep

ERMELO - Op woensdag 6 december vond de Maatjesmiddag plaats bij Inclusief Groep in Ermelo. Gemeenteraadsleden, wethouders en leden van de Adviesraad/ Participatieraad uit omliggende gemeenten waren aanwezig en werden hartelijk ontvangen. Na een korte opening door Risco Balkenende, algemeen directeur van Inclusief Groep, werden maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld.

De maatjes kregen de kans om mee te werken op verschillende afdelingen. Wethouder Sarath Hamstra uit Ermelo werkte met Ruben mee in de productie. Heel veel heeft Hamstra niet geproduceerd, want hij werd al snel door Ruben meengenomen voor een korte rondleiding. Marcel Companjen, wethouder uit Harderwijk, werkte samen met Kevin in de productie. ,,Mooi om te zien hoeveel passie de medewerkers hebben voor het werk."

Enthousiasme

Raadslid Herma van der Weide (VVD gemeente Ermelo) deelde haar enthousiasme na het bezorgen van post met medewerker Eelco, terwijl Attie de Graaf (Adviesraad Sociaal Domein Ermelo) het hoge tempo van de medewerkers roemde tijdens haar werk met Arend. Petra van Olst (Gemeentebelang Nunspeet) was onder de indruk van de gehele organisatie van de productie. ,,Alles wordt gecontroleerd en kwaliteit staat voorop. Erg indrukwekkend!"

Rapport Toekomstverkenning Inclusief Groep

Na een uur verzamelden allen zich in het bedrijfsrestaurant. Tijdens het nagesprek, met onder meer discussie over het rapport Toekomstverkenning Inclusief Groep, werd de waarde van een inclusieve werkomgeving benadrukt. Inclusief Groep en gemeenten onderzoeken gezamenlijk hoe een toekomstbestendige en financierbare organisatie van Inclusief Groep eruitziet. Het probleem is vooral de extra financiering die nodig is voor de 'tussengroep', zoals onderzoeksbureau Bernschot deze groep noemt. Deze groep kan niet in het reguliere bedrijfsleven terecht, maar kan ook niet in aanmerking komt voor de hogere Rijksbijdrage voor de zogenaamde groep 'Nieuw Beschut'. ,,Helaas weten we ook dat binnen de gemeenten de financiële middelen beperkt zijn. De komende periode zal daar het gesprek over gaan met gemeenten," aldus Balkenende.

Belang inclusieve werkomgeving

De aanwezigen waren unaniem enthousiast over de ervaring om samen te werken met de medewerkers van Inclusief Groep. De trots en tevredenheid van de medewerkers maakten veel indruk. Deze ervaring benadrukt het belang van een inclusieve werkomgeving en laat zien dat werk zoveel meer betekent dan alleen het ontvangen van een salaris. De Maatjesmiddagen staan bekend om hun aantrekkingskracht voor zowel genodigden als medewerkers. De medewerkers van Inclusief Groep genieten ervan om hun dagelijkse werkzaamheden te delen met hun maatjes.