'Een kans van één op een miljoen'

ERMELO - Op Landgoed Volenbeek is vandaag iets unieks gebeurd. Daar beviel een koe van een drieling gezonde kalfjes. Wouter en Thea Rozendaal, eigenaren van het boerenbedrijf, maakten het van dichtbij mee en waren zelf ook verrast dat er een drieling ter wereld kwam.

Een kans van één op een miljoen noemen ze het zelf. ,,Wouter zag dat de koe aan het kalven was, maar het kalf was vrij klein," vertelt Thea Rozendaal. ,,Hij voelde in de koe of er nog een kalfje was, want een tweeling gebeurt wel vaker.” Het was een grote verrassing dat deze koe vanmorgen niet één, niet twee, maar drie gezonde kalfjes ter wereld bracht.

Achterstevoren

Het tweede kalfje lag niet helemaal goed, dus er werd assistentie van Thea Rozendaal gevraagd. ,,Samen trokken we het tweede kalfje zonder al te veel moeite uit de koe. Toen hij nog een keer voelde of alles oké was, zei hij dat hij een derde kalfje voelde. Natuurlijk dacht ik dat hij een grapje maakte, maar niets was minder waar. De koe raakte wat vermoeider en het kalfje lag achterstevoren, maar met wat hulp kwam ook nummer drie kerngezond ter wereld!" Na een vaarsje (meisje) en een stiertje kwam er nog een vaarsje met wat extra hulp achterstevoren ter wereld. Nadat ze het wonder van dichtbij hadden meegemaakt, bekeken ze de moeder en de drie kalfjes. ,,Voor een drieling zijn ze wel heel groot. En ze zijn kerngezond, net als hun moeder. Dit is heel bijzonder. Drielingen worden niet heel vaak geboren en zeker niet dat ze alle drie levend ter wereld komen," aldus de dolgelukkige agrarische ondernemers. Via sociale media heeft Thea al wat suggesties voor de naamgeving ontvangen. ,,We noemen ze Noëlle, Natale en Jule."