Kringloopwinkel zorgt voor financiële bijdrage

ERMELO – De Ermelose Kringloopwinkel heeft deze week een financiële bijdrage geleverd voor de aanschaf van een duofiets voor de afdeling Groenehaege van GGz Centraal. Teamleider José Hoogenboom en cliënt Annie Muis stapten gelijk op de fiets voor een proefritje. De stichting Vrienden van GGz Centraal kreeg de financiering niet rond en de Kringloopwinkel vulde daarom aan.

De Fun2Go duofiets is een erg veelzijdige fiets. Naast dat deze zeer geschikt is voor ouderen, kunnen ook zeker jongeren fietsen met deze driewieler. Het voordeel van de Fun2Go is dat beide fietsers niet dezelfde lichamelijke conditie hoeven te hebben. Door de verschillende opties zijn beide zitplekken naar wens aan te passen. Er is altijd wel één hoofdbestuurder die de duofiets bestuurt.

Nieuw exemplaar

Het leuke is dat vrijwilligers of familieleden graag met de fiets op pad gaan. Zo komen bewoners van de GGz-zorginstelling eenvoudig de deur uit. De afdeling had een dergelijke fiets en daar werd regelmatig gebruik van gemaakt. De oude fiets was echter afgeschreven en men was toe aan een nieuw exemplaar. Vrijwilligers van de Kringloopwinkel zijn blij dat ze deze wens hebben laten uitkomen. Met hun bijdrage is de gloednieuwe duofiets aangeschaft.