Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan renovatie

ERMELO - Korfbalvereniging Dindoa wist vandaag bijna € 2000,- binnen te halen met de verkoop van gedragen kleding. Vanmorgen begon de verkoop om 10 uur. ,,Mensen waren zelfs al eerder aanwezig om de pareltjes eruit te vissen," vertelt bestuurslid Aalon van Beek. ,,Maar de verkoop is pas om tien uur gestart om iedereen dezelfde kans te bieden." De kleding werd verkocht per kilo. ,,We hopen op deze manier zelf inkomsten te genereren om de renovatie van de sporthal te kunnen realiseren." Van Beek heeft samen met een aantal clubgenoten een agenda gemaakt met verschillende activiteiten. Zo hoopt de vereniging een bedrag van € 50.000,-  binnen te halen. ,,We willen niet alleen onze hand ophouden bij gemeente en sponsoren. Het is goed om zelf in actie te komen."

De complete renovatie gaat in totaal € 855.000,00 euro kosten. De gemeente Ermelo zegde de vereniging een krediet toe van € 300.000,00, de rest à € 555.000,00 zal de vereniging zelf betalen vanuit het eigen vermogen, subsidies, crowdfunding en verschillende acties van de verenigingsleden. Een van de acties was dus de kledingmarkt in de sporthal. Daar ging de verkoop goed van start. Mensen gingen met bergen kleding naar huis. Naast allerhande, veelal merk-, kleding was er ook een grote hoeveelheid sportkleding en sportschoenen. 

Bingo

Eerder deze maand werd ook een bingo georganiseerd waarbij de opbrengst ook zo'n € 2000,- was. ,,En we begonnen ons actiejaar met de 'colorrun', goed voor 7.300 euro!". Van Beek vindt het leuk dat hij samen met de andere leden van het actiecommitée op deze manier een steentje bij kan dragen. ,,Er volgen nog verschillende acties!"