Opnieuw een toertocht vol verrassingen

ERMELO – De route is weer uitgezet en de inschrijving loopt zoevend. De dertiende MolenTourTocht gaat op zaterdag 25 mei van start. Eén van de organisatoren is Rikkert Meijer. ,,Ik ben sinds 2017 betrokken bij de organisatie. Mijn taak is om iedereen scherp te houden,” zegt hij lachend.

Het is een evenement dat inmiddels hoort bij Ermelo. ,,En het goede doel, Molen de Koe, is hierbij natuurlijk erg belangrijk!” Meijer heeft wel wat met auto’s. Met hoofdsponsor Gert van den Berg praat hij dan ook graag over pk’s. Van den Berg heeft voor deze toertocht een Alfa Romeo Stelvio 2,9 v6 (natuurlijk ook te koop!) meegebracht. De eigenaar van het Ermelose autobedrijf heeft inmiddels zelf twee keer meegedaan met de MolenTourTocht en is laaiend enthousiast. Hij heeft dan ook geen moment getwijfeld om ook dit jaar weer te sponsoren.

Bijzondere auto's

,,Het wordt weer een route door de bossen, in agrarische omgeving en zelfs de rivieren zullen dit jaar bewonderd kunnen worden,” aldus Meijer. ,,Verder wil hij niets verklappen, het moet vooral een verrassing blijven. Enige wat we nog vertellen is dat de route ongeveer 130 kilometer zal zijn.” Ook voorzitter Lonneke Poolen kan niet wachten tot er weer zo’n honderd bijzondere auto’s aan de start verschijnen. De organisatoren onderschrijven het sociale aspect van dit evenement. Dat begint al ’s ochtends op ’t Weitje. Daar komen jong en oud de bolides bekijken. Daarna vertrekken de deelnemers vanaf het Molenaarsplein. Welke kant op? ,,Dat wordt duidelijk met de zogenaamde ‘bolletjes-pijltjes’.” Volgens Poolen is het zeker een competitie, maar gaat het niet om de winst. ,,Het is een uitdaging voor de bestuurders en bijrijders.’”

Gezelligheid

De organisatie heeft weer geschikte horecalocaties gevonden en alles ligt op schema. ,,Het organiseren moet ook vooral leuk zijn!” aldus Poolen en Meijer. Beiden vinden het belangrijk dat dit evenement blijft bestaan. ,,Onze generatie mag ook wel eens opstaan om iets te doen voor het dorp,” zegt de voorzitter van de MolenTourTocht. ,,Ik heb het natuurlijk van mijn vader meegekregen, maar doe het vooral op mijn eigen manier.” De organisatie ziet dat het deelnemersveld inmiddels ook verjongt. ,,Voor ons is het ook een dag van ontmoeting, mensen leren kennen en gezelligheid,” aldus Meijer. Eén onderdeel waar de organisatie geen grip op heeft, is het weer. Rikkert Meijer: ,,Sinds ik hierbij betrokken ben, was het mooi weer. We hopen daar natuurlijk dit jaar ook weer op. Maar het klopt dat dit een belangrijke factor is.” Inschrijven is nog mogelijk via de website.