'Onmisbare helden' in de spotlights bij festiviteiten

ERMELO - Vanmorgen is het nieuwe sportcentrum De Zanderij op feestelijke wijze geopend. Een aantal vrijwilligers, de 'onmisbare helden', van verschillende verenigingen gaven een druk op de knop waarna alle festiviteiten begonnen. Wethouder sport Sarath Hamstra is enorm trots. ,,Er is al heel lang over dit sportcomplex gesproken. Calluna en de Balvers waren gewoon op." Toch volgden er bijna tien jaren van 'onderhandelen'. 

Het mooie is dat Calluna en de Balverssporthal beiden woningbouwlocaties worden. ,,Dat is een bijkomend, maar niet onbelangrijk feit," vult oud-wethouder Leo van der Velden aan. ,,Ermelo is een gemeente met ambitie en dat zie je hier bij het nieuwe sportcomplex." Hamstra betitelt het als de plek waar iedereen samenkomt. Vanuit dat oogpunt sluit het goed aan bij het sociaal domein. ,,Je leert hier winnen, verliezen, maar vooral ook samenspelen. Voor ouderen is deze plek belangrijk om vitaal te blijven." Ook benadrukt de wethouder hoe bijzonder het is dat zoveel partijen er belang bij hebben. ,,Natuurlijk de Ermeloërs, toeristen, maar ook de bewoners van onze instellingen zoals s' Heeren Loo weten de weg hier naartoe te vinden."

Enthousiasme

Op het buitenterrein was een sportplein ingericht en in het nieuwe gebouw waren interactieve rondleidingen. Iedereen kon meedoen met clinics en er waren tal van demonstraties. In de sporthal was oud-turncoach Hans van Zetten aanwezig om de allerkleinsten spelenderwijs te begeleiden. ,,Het kind heeft hier de regie," zegt hij enthousiast. ,,Ik let vooral op hoe ouders met hun kinderen omgaan." Daarbij staat het speelplezier voorop. Negen jaar geleden werd Van Zetten gevraagd om ambassadeur te worden van het nieuwe sportcomplex. ,,Ik heb vervolgens meegedacht over de zichtlijnen. Ik wilde veel glas, dat is gelukt!" Ook directeur Mark Broere van sportbedrijf Interactie is enthousiast over de nieuwe locatie. ,,Ik ben vijf jaar geleden hier gekomen. Er is in de afgelopen jaren veel veranderd en er staat nu een prachtig sportcomplex en een mooi team!" Natuurlijk zijn er nog enkele opleverpuntjes, maar daar kijkt hij vandaag even doorheen. Het is in alle opzichten een stralende dag, een dag waar menigeen lang naar heeft uitgekeken.