Leerlingen Speulderbrink zamelen oude textiel in

ERMELO – Leerlingen van basisschool Speulderbrink in Speuld doen mee aan de Textiel Race. Het doel is om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Iedereen heeft wel oude kleding of kapot textiel liggen. Door het in te zamelen krijgt het een tweede leven.

De Textiel Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio. Scholieren halen het bij de mensen op of het wordt op school ingeleverd. De school scoort hier punten mee en maakt kans op een prijs. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van oude kleding en textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk! De leerlingen van groep 7 en 8 zijn actief bezig met het inzamelen van textiel, vertelt Dianne Baan. Het doel van de Textiel Race is zoveel mogelijk oud textiel in te zamelen. Al het ingezamelde textiel komt bij verschillende recyclers terecht, die het textiel een tweede leven geven.

Youtube

De leerlingen van Speulderbrink hebben de actie op ludieke wijze ingezet door er zelfs een youtubefilmpje bij te maken. De inzameling gaat mede daardoor in sneltreinvaart. Wie nog kleding of ander textiel heeft, kan dit brengen naar basisschool Speulderbrink of aanmelden via de website textielrace.nl en kies voor Team Speulderbrink. Het textiel wordt dan aan huis opgehaald.