'Spannend tot de laatste minuut'

ERMELO/ SPEULD – De spanning was vanmorgen te snijden op basisschool Speulderbrink in Speuld. Om 10 uur eindigde de Textiel Race en het was spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk ging de klas er met de hoofdprijs vandoor. ,,Het was ontzettend spannend tot het laatste moment, we schommelden sinds woensdagochtend tussen plek 1 en 2,” vertelt leerkracht Dianne Baan.

Vanmorgen werden tot een paar minuten voor 10 nog zakken kleding ingeleverd. ,,De leerlingen volgden de ranking op het digibord en telden vol spanning af tot 10 uur. In totaal is er 2637 kg textiel door de Speulderbrink ingezameld.” Een prachtprestatie voor een groep van 18 leerlingen. De leerlingen hebben extra punten verdiend door het repareren van bijna 50 items en het maken van een YouTube filmpje.

Hoofdprijs

Vanmiddag is de hoofdprijs van 500 euro, overhandigd door Beer Veeger van Race Against Waste en wethouder Ronald van Veen. De leerlingen hebben samen besloten om 50 euro te geven aan Aruna Jusu, een jongen de school via Woord en Daad sponsoren. De felicitaties van het gemeentehuis kwamen via wethouder Ronald van Veen. ,,Jullie hebben niet alleen laten zien dat jullie talent hebben, maar ook een belangrijke boodschap uitgedragen: de noodzaak van duurzaamheid in onze samenleving,” zei Van Veen.
De leerlingen hebben laten zien dat ze begrijpen hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met grondstoffen. ,,Jullie hebben geleerd dat textiel niet zomaar weggegooid hoeft te worden, maar dat het gerepareerd, hergebruikt of ingeleverd kan worden voor recycling. Deze waardevolle lessen zullen niet alleen een positieve invloed hebben op jullie eigen leven, maar ook op de toekomst van onze planeet,” aldus de wethouder. Naast de hoofdprijs kreeg de klas ook een outdoor spel van de wethouder.