'Het vlammetje is gaan branden'

ERMELO – Sinds enkele maanden is Harry Petersen postcommandant van de Vrijwillige Brandweer Ermelo. Onder zijn aanvoering viert het korps dit jaar een groots jubileum, het 120-jarig bestaan! ,,We hebben ervoor gekozen om iets te doen voor het dorp,” aldus Petersen.

De jubileumdag, op zaterdag 15 juni, staat in het teken van de hulpverleners. De Brandweer Ermelo krijgt hierbij hulp van de politie, ambulance, boa’s, defensie, maar ook Delta Berging. ,,Er komen heel veel voertuigen van verschillende hulpdiensten. Dat is goed voor de binding en vooral bedoeld voor de Ermeloërs.” Petersen is werkzaam als adviseur operationele voorbereiding bij de brandweer Amsterdam-Amstelland. Hij combineert dit met de functie van postcommandant in Ermelo. Acht jaar geleden besloot Petersen zich aan te sluiten bij de Vrijwillige Bandweer Ermelo. ,,Toen is het vlammetje gaan branden!” Een mooie uitspraak die past bij een brandweerman.

Brandweerwedstrijden 

Hij is trots op het Ermelose korps. ,,Onlangs werden we eerste in de landelijke poule tijdens de brandweerwedstrijden. Nu hebben we ons geplaatst voor de halve finale op 11 mei in Elburg. We horen dus bij de laatste twaalf van Nederland!” De postcommandant kijkt pro actief naar de toekomst. Vier bevelvoerders zijn in opleiding en Ermelo heeft één van de oudste jeugdteams van Nederland. Toch is er altijd plaats voor enthousiaste nieuwkomers.

Feestprogramma

Er wordt hard gewerkt aan het feestprogramma van 15 juni. De dag vol demonstraties en presentaties vindt plaats rond het kazerneterrein aan de Oude Tegterweg en de naastgelegen gemeentewerf. ,,Ook korpsen uit de omgeving zullen aanwezig zijn,” besluit Petersen, die inwoners van Ermelo graag uitnodigt om dit jubileumfeest bij te wonen. Een definitief programma volgt nog.