Signalering maakt duidelijk dat stilstaan op overweg gevaarlijk is

ERMELO – In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april worden er op de spoorwegovergang bij het station blijvende gele vlakken met zwarte kruizen aangebracht. Deze vlakken worden aangebracht op de voetgangersoversteekplaats om aan te duiden dat dit een gevaarlijke plek is om stil te blijven staan. De gele vlakken in Ermelo is een van de vier pilotplekken in Nederland die door ProRail worden aangebracht.

ProRail is in 2022 op een overweg in Den Dolder gestart met deze pilot om zo deze overweg overzichtelijker te maken voor voetgangers. Daarmee worden overweggebruikers extra alert gemaakt op de zone van de overweg waar niet stilgestaan mag worden. Deze zone wordt aangegeven met een gele vlakken met zwart kruis tussen twee sporen. Gebruikers van de overweg gaven in Den Dolder aan dat de gele vlakken goed herkenbaar zijn als een gevaargebied en duidelijk maken dat ze daar niet stil mogen staan. Het verhoogt de alertheid bij de overweggebruiker ten aanzien van het risicogedeelte van de overweg, aldus ProRail.

Ermelo

ProRail heeft daarom besloten om in Den Dolder ook de andere overwegen als zodanig aan te duiden. Ook vier andere overwegen krijgen nu de gele vlakken in combinatie met een zwart kruis. Naast de overweg in Ermelo (Asch van Wijklaan) zijn het de overwegen op de Stationsweg in Heiloo, spoorstraat in Assen en Stationsoverpad in Deurne die eind april de gele vlakken gaan krijgen.