Kinderen gaan op ontdekking tijdens sportiefste kinderfeest

ERMELO - Vanmorgen zijn de Koningsspelen, het sportiefste kinderfeest, op elf basisscholen in Ermelo gehouden. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.300 basisscholen in heel Nederland aan meedoen. Het doel hiervan is dat kinderen en hun ouders zien en ervaren dat samen actief bewegen heel leuk en belangrijk is. Dit jaar is het thema van de Koningsspelen: 'Kkinderen gaan op ontdekking.' Hierbij gaat het om het beoefenen van verschillende sporten en ontdekken wat je leuk vindt.

,,Het is toch fantastisch dat de kinderen in Ermelo met zoveel verschillende sport en beweegactiviteiten in aanraking komen. Het is echt een feest om zo'n groot evenement te organiseren en dan zoveel lachende gezichten te zien van leerlingen van de verschillende basisscholen," zegt buurtsportcoach Ruben Postma. Interactie was dit jaar weer verantwoordelijk voor het programma, de logistiek en de ondersteuning van de scholen. De scholen ontvingen een voorbeeld draaiboek voor leuke activiteiten op school voor groep 1 t/m 4. Op voetbalvereniging DVS'33 hebben groep 5 en 6 van een sportief programma genoten. Groep 7 en 8 waren actief in sportcentrum Zanderij en bij voetbalvereniging EFC'58.

Sportverenigingen

Wethouder Hamstra opende de Koningsspelen samen met alle leerlingen van groep 7 en 8. Tijdens de warming up werd massaal gedanst op 'Daba Die Daba Daa' van Kinderen voor Kinderen. Door het mooie en diverse aanbod van 21 sport en beweegactiviteiten, maakten leerlingen kennis met zes verschillende activiteiten. In totaal waren negen sportaanbieders aanwezig die samen met medewerkers van Interactie invulling gaven aan het sportieve programma. Daarnaast hielpen leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek bij het begeleiden van de verschillende activiteiten. Sportverenigingen waaronder DeVeDo Rolstoelbasketbal, Zwemvereniging ZEW, Korfbalvereniging Dindoa, voetbalvereniging EFC'58, voetbalvereniging DVS'33, schermschool Fencing, GV Sparta Ermelo, badmintonvereniging Shuttle Pauwer en Studio Fitbar gaven vanuit hun eigen expertise een sportclinic.