'Niet alleen aantrekkelijk, ook duurzaam'

ERMELO - Woensdagmiddag opende wethouder Ronald van Veen de Groenzone Zuid. Het gaat hier om een aantrekkelijke verbinding door het groen waarin het voetpad, speeltoestellen en zitplekken zijn geïntegreerd. In 2022 is gestart met de werkzaamheden aan de Groenzone Zuid, na een intensief participatietraject met omwonenden. ,,De betrokkenheid en waardevolle input van inwoners hebben ervoor gezorgd dat dit groengebied niet alleen functioneel is, maar ook een ware verrijking voor deze buurt vormt," vertelt de wethouder. Het is een aantrekkelijke verbinding door het groen geworden met een voetpad dat uitnodigt tot wandelen en ontdekken. Ook staan er speeltoestellen waar kinderen zich kunnen uitleven en zitplekken waar buurtgenoten kunnen samenkomen en genieten van de groene omgeving.

Maar volgens de wethouder gaat het verder dan dat. ,,We hebben niet alleen gezorgd voor een aantrekkelijke omgeving, maar ook voor een duurzame. De wadi's die hier zijn aangelegd, zullen ons helpen om hevige regenbuien beter op te vangen, waardoor we voorbereid zijn op de uitdagingen van het veranderende klimaat." Ook zijn bomen behouden en nieuwe aangeplant om voldoende schaduw te hebben in deze groenzone.

Passie

Van Veen heeft een grote passie voor flora en fauna. Hij raakt er dan ook niet over uitgepraat. ,,Deze majestueuze bomen zullen niet alleen voorzien in de broodnodige schaduw op warme dagen, maar ook een thuis bieden aan talloze vogels en insecten, waardoor de biodiversiteit in onze buurt wordt bevorderd." Daarnaast onderschrijft hij de kracht van gemeenschap en samenwerking. ,,Laten we dit moment aangrijpen om te genieten van al het moois dat onze wijk te bieden heeft en om onze banden met elkaar te versterken."