Sportief 'trappen' voor Duchenne

ERMELO – Een hele bijzondere avond4daagse is vanavond in Ermelo van start gegaan. Naast het feit dat het de 55e keer is, heeft het comité Avond4daagse Ermelo dit jaar ook de medewerking toegezegd als sponsortocht voor Duchenne Heroes. Vijf scholen lopen ditmaal dus niet alleen omdat het een sportief evenement is, maar ook om te helpen Duchenne spierdystrofie de wereld uit te 'trappen'.

,,Er lopen bijna 1800 deelnemers mee," vertelt medeorganisator Kosse Jonker. Al jaren lang is Jonker verweven met dit Ermelose wandelevenement. ,,Eigenlijk zou ik eens moeten stoppen," lacht hij. ,,Maar inmiddels is heel de familie erbij betrokken." Jonker denkt dan ook helemaal niet aan een afscheid. Hij beleeft er veel plezier aan. ,,En we hebben er weer prachtig weer bij. Daardoor zie je ook op het laatste moment nog enorm veel mensen inschrijven."
Donderdag is de intocht en burgemeester André Baars zal daarbij aanwezig zijn. Hij is ook ambassadeur geworden van de Duchenne Hoeroes actie. De gemeente onderstreept dit met ludieke sportclinics voor de sponsoractie. Ook Vliek Tweewielers doet een duit in het zakje. De Ermelose fietsenwinkel biedt een mountainbike en bijpassende outfit aan voor de jongen én het meisje die het meeste geld ophalen. Vliek Tweewielers maakt dit mogelijk in samenwerking met Focus Bikes. ,,De animo op de scholen is groot," vertelt Linda van der Deure, die zelf betrokken is bij Duchenne Heroes team De Mollen. ,,De Vlinderschool, de Sterrenschool, Ireneschool, Julianaschool en Bernhardschool doen mee." Wat de opbrengst wordt van de sponsoractie vertelt burgemeester André Baars tijdens het live-programma ErmeloDraaitDoor, donderdagavond 5 juni bij In de Volksmond. Hier zal ook Robin van de Pol aanschuiven, die uit ervaring weet wat Duchenne betekent. De Avond4daagse Ermelo heeft sinds kort ook een website waar de route voor de komende dagen op te vinden is. www.avondvierdaagseermelo.nl