Televisie opnames in Ermelo

ERMELO – Vrijdagmiddag is het zover, dan komt RTL4 televisie-opnames maken voor haar nieuwe televisieprogramma Nederland heeft het. En Ermelo bijt het spits af. De opnames zullen plaatsvinden tussen 13.00 en 16.00 uur en vinden op verschillende locaties in de gemeente plaats.

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo: ,, De bedoeling om te beginnen bij Landgoed Staverden, daarna naar de Ermelosche Heide rondom de Schaapskooi en tenslotte het centrum, te beginnen bij de Muziektent en eindigend bij Riemer&Walinga. De opnames zullen per locatie ongeveer een uur duren.'' Er is zes minuten gereserveerd door de VVV Ermelo, waarin aandacht zal zijn voor algemene beelden van Ermelo, zoals het centrum, de bossen en de heide. De resterende tijd is ingekocht door diverse ondernemers uit Ermelo en omgeving. Een voorbeeld hiervan is camping De Kriemelberg. Zij zullen twee minuten in het programma vullen met informatie over hun bedrijf.

Figuranten

De VVV is nog op zoek naar figuranten die in het centrum lopen of op de terrassen zitten, zodat het er levendig en gezellig uitziet. Regeling: ,,We hebben de meeste ondernemers inmiddels benaderd om te kijken wat zij kunnen doen om mee te helpen. Zo kunnen de horecagelegenheden ons helpen door extra terrasstoelen en tafeltjes neer te zetten, zodat deze ook gevuld worden en het er mooi uitziet. Daarom zijn we nu druk op zoek naar figuranten die ons zouden kunnen helpen om Ermelo zo goed mogelijk op de kaart te zetten.'' Ook op de Ermelose Heide en rondom Staverden hoopt Regeling op figuranten. ,,We proberen dit gedeeltelijk ook te regelen door ruiters, schapen op de heide en wat wandelaar te filmen.'' Mensen die in het programma willen figureren kunnen zich melden bij Ronnie Regeling in de VVV aan het Molenaarsplein. Dit kan ook telefonisch (0341-552200) of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitzending

Nederland heeft het is een nieuw programma van RTL4, geproduceerd door Stims Media. Presentator is Dirk Taat. Ermelo zal in de eerste uitzending het spits afbijten maar ook onder andere Putten, Heerenveen en Wageningen komen aan bod. Van ieder in Ermelo gefilmd onderdeel zal er ongeveer twee minuten worden uitgezonden. Het programma wordt uitgezonden op zondag 25 januari om 16.00 en de herhaling is op zaterdag 31 januari om 17.00 uur.