Tennisster kijkt terug op carrière

ERMELO - In het televisieprogramma Clubgenoten van Omroep Gelderland herenigt presentatrice Froukje Jansen aanstaande vrijdag tennisster Manon Bollegraf uit Ermelo met haar oud-ploeggenoten van tennisvereniging De Manege uit Apeldoorn. Centraal staat een foto uit 1986 waar de gemengde ploeg voor het eerst kampioen wordt van de eredivisie.

Dubbelspel

Op de verlaten baan van de inmiddels opgedoekte club spelen Manon en Froukje een potje tennis en daar komt uiteraard haar imposante carrière ter sprake. Ze was in 1991 wereldkampioen in het damesdubbel en won vier grandslamtitels in het gemengd dubbelspel. In het enkelspel kon ze die prestaties nooit evenaren. “Ik miste een stukje kwaliteit en had bepaalde vaardigheden niet helemaal onder de knie en als ik heel eerlijk ben miste ik ook de hardheid bij conditietraining, daar heb ik wel wat laten liggen”, aldus Manon.

Flipperkast

Samen met dubbelpartner Tom Nijssen speelden ze meerdere toernooien in het buitenland. Om te ontspannen stonden ze in de avonduren regelmatig achter de flipperkast. ,,Het is één keer zo erg geweest dat ik bijna een peesontsteking kreeg, we flipperden wel vier uur achter elkaar,” aldus Bollegraf. Jansen heeft als verrassing een flipperkast geregeld en natuurlijk is dubbelpartner Nijssen daar ook weer bij.