Valt het doek voor jubilerend zwembad?

ERMELO – Honderden kinderen maakten vanmiddag graag gebruik van de mogelijkheid gratis te kunnen zwemmen. Dit ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van sportcentrum Calluna in Ermelo. Veertig jaar geleden werd het zwembad door de toenmalige Koningin Beatrix geopend.

,,Naast het zwemmen, waren er veel kinderen aan het voetballen in de zaal en ook het ATB voor de jeugd buiten had veel animo,” vertelt beleidsmedewerker Peter van der Kemp. ,,Echt een feestje als je al die blije kinderen ziet!” Vervolgens was er een receptie voor genodigden waarbij wethouder Laurens Klappe liet weten dat slopen de enige juiste beslissing was voor wat betreft Calluna. Niet dat Klappe tegen een zwembad is, allerminst. ,,Maar nu gaat er enorm veel energie verloren in dit gebouw. Oppimpen is het probleem voor je uit schuiven. Ook omdat de Balverssporthal niet meer voldoet, moeten we een geheel nieuw complex bouwen.”

Raad

Het is een dubbel gevoel om tijdens een veertigjarig jubileum deze uitspraak te doen. Over enkele weken zal de raad zich uitspreken of het doek voor dit bad, zoals het er nu staat, valt. Klappe opteert voor een doelgroepenbad. Want dat er behoefte is aan een zwembad, dat was vandaag opnieuw duidelijk te zien. Overigens zijn er veel verschillende verenigingen die gebruik maken van het sportcomlex. Verenigingen die deze week, de Nationale Sportweek, een visitekaartje afgeven. Tijdens de receptie was het de beurt aan duikvereniging Ad Fundum. Het duikteam verzorgde voor de genodigden een presentatie. ,,We zijn een hele kleine vereniging,” vertelt Joop Hazeu. ,,Ons jongste lid is 16 is en de oudste, die meneer die daar langs de kant staat, dat is Teun Grootenboer, die is 83. ,,Onze vereniging kan nog wel wat nieuwe leden erbij gebruiken,” aldus Hazeu, die graag mensen uitnodigt bij Ad Fundum.