Meijbaum heeft geen vergunning Koningsdagprogramma op straat

ERMELO – Casper Meijbaum, eigenaar van Bar Twinns, heeft gisteren het kortgeding verloren dat hij had aangespannen tegen de gemeente Ermelo. Meijbaum heeft namelijk geen vergunning gekregen voor een buitenpodium op de Koningsnacht en Koningsdag.

Meijbaum: ,,Ik zou graag loslippig zijn, maar inhoudelijk mag ik en kan ik niet reageren. Dat is de afspraak die ik heb gemaakt met mijn advocaat Emile Vrijman. Het is triest voor de burgers dat het zover moet komen.” De gemeente Ermelo heeft geen vergunning afgegeven, omdat die te laat zou zijn aangevraagd. Meijbaum was het niet eens met de beslissing en spande een Kort Geding aan. De rechtbank stelde de gemeente gisteren in het gelijk. Op internet is vervolgens een handtekeningenactie gestart om de gemeente nog te bewegen van mening te veranderen zodat het Koningsdagprogramma toch op een buitenpodium voor Bar Twinns in Ermelo kan doorgaan. Deze actie gaat volgens Meijbaum buiten hem om. Initiatiefnemers zijn Kimberley de Vente en Ricardo van 't Land. De twee hebben ook een gesprek gehad met burgemeester André Baars. ,,Maar die is niet van plan iets te veranderen," zegt Van 't Land teleurgesteld.

Feest binnen

Meijbaum is inmiddels druk met de activiteiten naar binnen te verplaatsen. ,,Dave Roelvink en Billy the Kit komen morgen sowieso. We kunnen 150 mensen in de zaak hebben en vol = vol. We hopen dat we er morgen en maandag toch een mooi feestje van kunnen maken,” zegt de uitbater. ,,Wel hoop ik dat mensen zich wel gaan gedragen, want ik hoop niet op toestanden zoals in Haren.” De gemeente Ermelo heeft aangekondigd samen met de politie te controleren of Bar Twinns zich aan de uitspraak van de rechter houdt. Mocht dit niet zo zijn, dan kan Bar Twinns ontruimd en gesloten worden.