Inclusief Gresbo zet papieren archief om in digitaal archief

ERMELO - Fré Boxen, secretaris van de Ermelose CDA-afdeling nam deze week de gedigitaliseerde bestanden van de fractie in ontvangst. Alle papieren verslagen,bestanden en wat al niet meer, werden door de medewerkers van Gresbo omgezet.

,,We hadden een enorme hoeveelheid ordners met verslagen, ledenbestanden, financiën en kunnen dit nu allemaal weggooien, want het is allemaal opgeslagen op deze DVD. Bovendien is het nu ook nog eens veel gemakkelijker terug te vinden. Het papieren archief dateert van vele decennia, heeft vele zolders of kelders gezien en dat kun je ruiken ook. Weg ermee!’’, roept Boxen enthousiast.
Inclusief Gresbo Post is nu drie jaar bezig met het digitaliseren van archieven. Inmiddels hebben de gemeenten Elburg en Harderwijk, en vele verenigingen en bedrijven in de regio al gebruik gemaakt van deze diensten. Burgitte Zandvoort en haar medewerkers zorgen voor het verwerken van vele meters archiefmateriaal tot een handig, compact en gebruiksvriendelijk digitaal systeem.
Het digitaliseren van archiefmateriaal of de fysieke postzak gebeurt door Gresbo Post in samenwerking met een landelijke partner. Projectmedewerker Zandvoort stuurt de Gresbo-medewerkers aan. ,,Zij doen de voorbereiding, zoals het ontnieten, het tussenvoegen van patch- en tabbladen en het coderen. Vervolgens gaan de documenten door de scanner en volgt de nabewerking. We kunnen de documenten natuurlijk ook bij de klant ophalen en weer afleveren, zoals we nu bij het CDA Ermelo doen. Het werk gebeurt in een aparte ruimte van Gresbo in Nunspeet en daarbij houden we ons strikt aan de veiligheidsvoorschriften.‘’ Met de aankoop van een nieuwe scanner is het ook voor ‘kleinere’ opdrachtgevers zoals het CDA interessant om zaken te doen met Inclusief Gresbo Post.

Inclusief Gresbo

Inclusief Gresbo biedt aan ruim 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo regulier mogelijk werk op het gebied van groenvoorziening, schoonmaak, verpakken & montage, schilderwerk, post & digitaliseren en flexpool. Zij zijn aan het werk in de eigen sociale ondernemingen van Inclusief Gresbo of aan de slag bij werkgevers in de regio. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor digitaliseren: Harry Hoorn, unitmanager Inclusief Gresbo Post, tel. 06 21 26 57 52 of www.gresbo.nl.