Kringloopwinkel ook met kraam op de Braderie

ERMELO – Op zaterdag 4 juli houdt de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat een gereedschapverkoop. Tevens zullen er die dag andere acties worden gehouden, waardoor het interessant wordt die dag te komen voor extra koopjes.

De Kringloopwinkel is bij veel Ermeloërs en recreanten bekend. Er komen veel bezoekers de winkel in het voormalige schoolgebouw bezoeken. En altijd is er wel wat te snuffelen. De winkeloppervlakte is eigenlijk te klein, maar dat heeft ook z’n charme. ,,Achter elke doos of stapel, kan wel wat moois liggen. Je kan nooit alles in een oogopslag zien liggen. Dus zo erg is het niet dat het vol ligt,’’ zegt Piet Veulings, voorzitter van stichting Kringloopwinkel Ermelo. ,,Alleen de opslag is een probleem. Daarvan hebben we nooit genoeg.’’ Naast dat er veel spullen worden aangeleverd door particulieren, krijgt de Stichting ook nogal eens de opdracht om de inboedel van een huis op te halen. Veulings: ,,De nabestaanden hebben dan de waardevolle en persoonlijke spullen er al uitgehaald en wij mogen de rest dan komen halen. We gaan dan met onze vrachtwagen en tien vrijwilligers er op af, dit kun je met twee man niet doen.’’ De Kringloopwinkel krijgt veel gereedschap aangeleverd. ,,Rijp en groen, zeg maar. Soms heel oud, maar, en dat snap je soms niet, ook nog nieuw in de doos. Een miskoop of zoiets,’’ aldus Veulings. Naast de extra boekenverkoop, die op 27 juni plaatsvindt in De Hoeve, gaat de Kringloopwinkel een week later ook het gereedschap extra verkopen.

Gereedschap in de kelder

In de kelder van de Kringloopwinkel liggen schatten. Hoewel, eigenlijk kan voor bezoekers van de winkel aan de Burgemeester van Oordtstraat alles een schat zijn. Maar, de mooiste spullen liggen toch onder de vloer. Veulings gaat me voor op de smalle, donkere trap. Hij knipt het licht aan en stellingen vol mooie spullen worden zichtbaar. ,,De mooie en betere spullen worden gesorteerd en hier opgeslagen. Ze worden op Marktplaats verkocht of voor de veiling van de Boeldag.’’ Uiteraard vraag ik naar topstukken – met Tussen Kunst en Kitsch in m’n gedachten - maar die zijn echter nooit echt aangeleverd. ,,We hebben ooit eens een oud Egyptisch beeld gehad, die was wel aardig wat waard, maar daar is het dan ook bij gebleven.’’ Twee jaar terug is er ook al eens extra veel gereedschap verkocht en toen heeft de Kringloopwinkel een aardig deel van haar gereedschapvoorraad kunnen verkopen. Ook op de braderie is er vorig jaar extra verkocht. Omdat dit veel heeft opgeleverd, heeft de stichting besloten om dit jaar op alle zes braderie-avonden een kraam te vullen met voorraad.