Toegankelijke eerstelijnszorg dichter bij de mensen

ERMELO – Afgelopen maandag brachten een aantal Ermelose huisartsen hun plannen naar buiten voor een nieuw gezondheidscentrum. De Ermelose bibliotheek verhuist in de loop van 2015 van de Burgemeester Langmanstraat naar het gemeentehuis. De leeggekomen ruimte zal worden verbouwd tot een eigentijds gezondheidscentrum.

De twee huisartspraktijken Gunneweg-Groot en Willemsen-de Vet en apotheker van Weelden worden de nieuwe eigenaren van dit deel van het gebouw aan de Burgemeester Langmanstraat. Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum in de loop van 2016 geopend wordt. In dit nieuwe gezondheidscentrum, of medisch centrum, zullen de huisartsen en apothekers verder bouwen aan toegankelijke eerstelijnszorg, waarin de patiënt centraal staat. Er is bewust gekozen voor een kleinschalig centrum, zodat zij hun eigen patiënten blijven kennen. Iedereen kan gewoon bij de eigen dokter en de vertrouwde assistentes en praktijkondersteuners blijven komen. Zorg dicht bij de mensen, maar ook moderne ontwikkelingen krijgen ruim baan. Er is al jaren goede samenwerking tussen de beide huisartspraktijken en de apotheek. Door samen in een gebouw de zorg te leveren, kunnen we makkelijker zorg op maat leveren. Door nauwere contacten kan men elkaars kennis delen. De kwaliteit van zorg is hiermee gebaat. Hiernaast kan men makkelijker werken aan een uitbreiding van het zorgaanbod. Ook complexere zorg wordt meer haalbaar.

Andere zorgverleners

Omdat er voldoende ruimte is, is er de mogelijkheid ook andere zorgverleners onderdak te bieden. De gebruikers van het nieuwe gezondheidscentrum hopen natuurlijk ook met hen een goede samenwerking op te kunnen bouwen. Welke zorgverleners mee gaan doen is nog niet bekend; mogelijke partners zouden thuiszorg, fysio- en oefentherapeuten, psychische zorgverleners, logopedisten of diëtisten kunnen zijn. De huisartsen en apotheker zijn heel blij met deze mooie, centrale locatie. Ook voor minder validen en mensen met kinderwagens is het via de lift goed toegankelijk. Verder is er ruime parkeergelegenheid dicht bij. Het nieuwe gezondheidscentrum is het hele jaar op werkdagen open. In vakantieperiodes blijft de zorg geboden worden op dezelfde locatie. En vanaf het spreekuur kunnen mensen voor medicijnen direct door lopen naar de apotheek. Omdat zij dicht bij elkaar werken, kunnen zij makkelijk even overleggen, dat is goed voor de patiëntveiligheid.

Inbreng van patiënten

De initiatiefnemers stellen inbreng van hun patiënten zeer op prijs. We willen het centrum zo inrichten, dat mensen zich snel op hun gemak voelen. Wie ideeën of suggesties heeft, of aan wil geven wat hij/zij belangrijk vindt, kan dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het kan ook gedeponeerd worden in de ideeënbus in de wachtruimtes van de beide huisartspraktijken en van de apotheken Ermel en de Berk. Om een mooie naam te vinden voor dit centrum wordt gevraagd om mee te denken en zal er een prijsvraag worden uitgeschreven. Ideeën voor een naam voor het nieuwe gezondheidscentrum kunnen voor 27 augustus gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bedenker van de mooiste en meest geschikte naam wint een prachtig gezondheidspakket.


Nog ruimte te huur

Geïnteresseerde zorgverleners die belangstelling hebben voor het huren van (een deel van) de beschikbare verhuurbare ruimte (235 m2) worden uitgenodigd contact op te nemen met Anne Groot, tel 0341-558569, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In verband met de projectplanning zo mogelijk binnen twee weken.