Muizenfeest bij Riemer & Walinga Boekverkoopers

ERMELO – Vanmiddag werd in de feestelijk versierde tuin van Riemer & Walinga Boekverkoopers het prentenboek Oliver & Charlie – Het muizenfeest gelanceerd. Het debuut van Kim den Dulk en Machteld van Zalingen, twee Ermelose vrouwen die elkaar vorig jaar leerden kennen bij een cursus illustreren van Cultuurkust Harderwijk.
Het idee om samen een kinderboek te maken, was snel geboren. ,,Het moest iets feestelijks worden,” vertelde Den Dulk. Samen maakten ze een concept waarmee ze naar de uitgever gingen.

Uitgeverij Aerial was zo enthousiast over de twee muizen dat de opdracht snel binnen was. ,,Het is een iets ander boek geworden dan dat we vooraf in gedachten hadden, maar dit is heel bijzonder. Temeer omdat er dit jaar nog een tweede deel verschijnt. Dan komt er een meisjesmuis bij genaamd Lilly,” aldus Van Zallingen. Ze is freelance redacteur en tekstschrijver. Na een tijd in de uitgeverswereld gewerkt te hebben, ontdekte ze dat ze zelf schrijven en redigeren toch wel het leukste aspect van het boekenvak vond. Ze besloot zelf te gaan publiceren. Na een aantal non-fictie boeken begon ze een cursus thriller schrijven en begin vorige maand kwam het spannende boek Wraakzusters uit. Vandaag voegde ze het kinderboek Het muizenfeest daar bij.

Illustrator

Kim den Dulk behaalde drie jaar geleden haar diploma voor eerstegraads docente Beeldende Kunst en Vormgeving. Daarnaast is ze illustrator en gek van sprookjes. ,,We hadden dan ook het plan om een sprookjesboek te maken,” vertelde ze bij de boekpresentatie terwijl ze haar originele schetsen toonde. ,,Ik werk veel met aquarel en dan met vijf lagen over elkaar zodat Oliver en Charlie ook echt een vacht krijgen.” Twee muizen, vervaardigd van vilt, kwamen uit een doosje. ,,Ik kan slecht stil zitten en deze twee modellen kon ik in allerlei standen laten poseren.”
In vier maanden tijd moest het eerste prentenboek klaar zijn. Een flinke uitdaging, maar Den Dulk en Van Zalingen zijn nog niet klaar. Deel twee zal dit najaar nog verschijnen. Wat ook bijzonder is, is dat dit nieuwe kinderboek ook Engelstalig is te verkrijgen. ,,Het gaat naar Amerika,” vertelt de uitgever trots.