Brandweermannen, politie en verpleegsters

ERMELO - Vijfentwintig enthousiaste kinderen kwamen vanmiddag af op Ermelo’s allereerste Afterparty van het Kinderfestival. De meeste kinderen kwamen samen met hun ouders. En er was van alles te beleven.

Op het Raadhuisplein was er bij Jongeren Centrum Plaza een gezellig hoek ingericht waar de JOGG-regisseurs (jongeren op gezond gewicht) water en verse snacks van Supermarkt Gerrie Klein uitdeelden. Stilzitten was er niet bij. Kinderen konden net als zaterdag springen op het springkussen, maar vandaag werd er ook gefietst op een echte originele duofiets van ’s Heerenloo. ,,Je ziet ze daar veel mee fietsen in Ermelo," zei een jongen. Hoe leuk is het dan om dat een keer zelf te kunnen doen. ,,Verschillende Ermelose organisaties hebben hieraan meegewerkt," vertelt buurtbeheerder Acca de Boer (Uwoon). ,,Fotograaf Peter Evers maakte kleurrijke foto’s van de kinderen die zich hadden verkleed in de kleding van Verkleed en Zo. Daarin zagen ze er uit als echte brandweermannen, politieagenten en verpleegsters." Ook werden kinderen geschminkt.

Geblinddoekt

Vervolgens gingen ze op pad met een fotopuzzeltocht. Tijdens de route maakten zij kennis met medewerkers van de ambulance, politie en dierenambulance en konden ze een kijkje nemen in de voertuigen. Veel kinderen vonden dit spannend om dit in het echt en van zo dichtbij te zien. Ook de verhalen over de werkzaamheden van de hulpverleners maakten veel indruk op velen van hen. Op het Molenaarsplein voor Het Pakhuis stond een partytent met medewerkers van blindeninstituut Bartimeus. Zij lieten kinderen ervaren hoe je eigen ogen je voor de gek kunnen houden door middel van het eten van een gekleurd plakje cake. Het was ook mogelijk om geblinddoekt een stukje te lopen met een stok. En wie nog niet genoeg gesprongen had, er was ook hier een springkussen. Bij het museum werden buttons gemaakt. Bij terugkomst op het Raadhuisplein stond de plaatselijke fritoloog prachtige goudgele frieten te toveren uit de grote frituurpan van Johan van Leeuwen. En die frieten smaakten geweldig. Bij museum Het Pakhuis kan ook morgen tussen 11.00 – 16.30 uu nog de button worden afgemaakt. De Boer is tevreden. ,,Het was ontzettend leuk en dit krijgt zeker een vervolg."