Uwoon start met bouwen

ERMELO – Vanmiddag is het startsein gegeven voor de bouw van acht patiowoningen en vier herenhuizen op de locatie die in de volksmond De Vlishoek werd genoemd. Aannemer Van Wijnen verwacht de woningen over een jaar op te leveren.

Woningcorporatie Uwoon is blij dat de bouw eindelijk van start kan gaan. De naam De Vlishoek maakt straks plaats voor een officiële straatnaam: Professor Kohnstammhof. ,,Vijftien jaar geleden kocht de Groene Zoom (voorganger van Uwoon) deze grond met het plan er honderd appartementen gerealiseerd zouden worden. Hierbij hoort overigens ook het stuk aan de overzijde aan de Postlaan. Dat was één project. Sociale huurwoningen en koopwoningen.” Mede door de veranderde woningmarkt liepen deze plannen stuk. ,,De buurt heeft tien jaar uitgekeken op dit verwaarloosde stuk grond. Maar dat gaat nu veranderen.”

Heel veel geduld

,,Er zijn plannen die snel gerealiseerd worden,” vertelt wethouder Jan van den Bosch alvorens hij het startsein van de bouw mag geven. ,,Neem de woningen op Groevenbeek Noord. Er zijn plannen waar je geduld voor moet hebben. En er zijn plannen waar je heel veel geduld voor moet hebben. Daar is dit er een van.” Volgens de wethouder is de verkoop de laatste maanden in een stroomversnelling gekomen. ,,Er zijn nu acht woningen verkocht. Ik denk dat deze nieuwe bewoners een prachtige plek krijgen, dicht bij alle voorzieningen, middenin het dorp.” Hij feliciteert de toekomstige bewoners met de aankoop. ,,We gaan er vaak langs fietsen en kijken hoe het eruit komt te zien.” Samen met mevrouw Versteeg, een van de kopers, leegt Van den Bosch een kruiwagen cement op het bouwterrein. Met deze symbolische handeling is de bouw van start gegaan.