Paradropping 500 militairen

ERMELO – Op vrijdag 18 september landen er tussen 10.00 en 15.00 uur ongeveer 500 militaire parachutisten op de heide van het Houtdorperveld. Dit evenement vindt plaats in het kader van de herdenking van 71 jaar Market Garden.

De eerste sprong staat gepland om 10.00 uur. Er stijgen steeds vier vliegtuigen vanaf Eindhoven op met aan boord elk 60 parachutisten. Zij vliegen vervolgens richting het Houtdorperveld. Afhankelijk van de windsnelheid en de omvang van de landingszone vliegen de vliegtuigen 2 of 3 keer over om alle parachutisten te kunnen droppen. De tweede en derde paradrop vindt plaats rond 11.30 en 13.00 uur.

Verkeersveiligheid

Voor de veiligheid van de parachutisten en bezoekers zijn er een aantal verkeersbeperkende maatregelen genomen. Zo wordt het verkeer op de N302 ter hoogte van de rotondes Garderenseweg (Speuld) en N310 (Uddel) tijdens de sprongen korte tijd stilgelegd. De bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) aan De Beek. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 5 á 10 minuten lopen naar de dropzone, waarna men verder begeleid wordt door militairen.