ERMELO - Mart Kamphorst en Mike Schuur hebben de afgelopen weken een digitale tour ontwikkeld voor museum Het Pakhuis en Open Monumentendag. Deze TOURtoDO neemt bezoekers mee terug in de tijd aan de hand van opgravingen.

Mike en Mart zitten allebei op Christelijk College Groevenbeek en hebben als Maatschappelijke Stage deze digitale route gemaakt. ,,Ik vond het leuk om hier aan mee te werken,” vertelde Mart na afloop. ,,Dit was een stage die mij echt aansprak en wat indruk op me maakte. Ik vind het leuk om met technologie te werken en heb mijn best ervoor gedaan om er een goede tour van te maken.”

Digitale route

De twee stagiaires zijn onder leiding van museummedewerkers aan de slag gegaan. ,,Het is een digitale route op je smartphone of ipad,” vertelt Germa Greving van Het Pakhuis. ,,Mike en Mart hebben een rondleiding gecreëerd wat extra informatie geeft, maar ook een die uitdaagt door opdrachten en puzzels.” Deze TOURtoDO is tijdens Open Monumentendag gratis te verkrijgen. ,,Leuk voor jong en oud!” Greving is ontzettend enthousiast. ,,De jongens hebben er ook echt iets leuks mee gedaan.”

Code

Steeds vaker maken musea gebruik van digitale programma’s. Het leuke van deze tour is dat het heel gebruiksvriendelijk is. Het enige dat je hierbij nodig hebt is een smartphone of tablet. ,,Het is verstandig om thuis alvast de gratis app te downloaden,” vertelt Greving. ,,Tijdens Open Monumentendag hoeven mensen dan alleen nog de code op te halen om in te loggen voor de juiste route.” Voor Mike en Mart was het de eerste keer dat ze met dit systeem een route uit hebben gezet. ,,Het was goed te doen,” zegt Mike. ,,Ik vind het leuk om met ICT bezig te zijn. De volgende keer als ik een digitalen tour moet maken, doe ik dat zeker met dit programma.” De route begint en eindigt in het museum. Wie wil deelnemen kan zich zaterdag melden bij de balie van het museum. Het Pakhuis is gevestigd aan het Molenaarsplein 24 in Ermelo. www.tourtodo.com