Melle en Bregje geven doorkijkjes in kijkdoos

ERMELO/ HARDERWIJK - De Ermelose Melle en Bregje Kijk in de Vegt maakten met hun 'kijkdoos' de meest creatieve hut voor de Cheap Sleep-actie van het Christelijk College Nassau-Veluwe (CCNV). Deze organiseerde van vrijdag op zaterdag een grote sponsoractie voor de Stichting Support 4 Ghanese Kids.

Leerlingen uit klas 1 tot en met 6 lieten zich sponsoren om een nacht door te brengen op het sportveld bij de school in zelfgemaakte hutten van karton en plastic. De UNESCO-leerlingenwerkgroep nam de organisatie voor een groot deel op zich en wist een gevarieerd programma in elkaar te zetten. In een uur tijd werd afgelopen vrijdag het sportveld van het CCNV aan het begin van de avond omgetoverd in een huttendorp. Sommige leerlingen kwamen met een gericht plan en hadden thuis al veel voorbereid, anderen hadden gewoon veel karton meegenomen en knutselden ter plekke wat in elkaar. Melle en Bregje hadden, geïnspireerd door hun achternaam, een 'Kijkdoos' gemaakt, en gaven geïnteresseerde bezoekers enthousiast een rondleiding langs diverse door'kijk'jes.

Veiling

De avond werd na het bouwen officieel geopend door dhr. Teeninga, wethouder van onderwijs. Na de opening door de wethouder was het woord aan oud-profvoetballer Bert Konterman. Hij schonk de school een shirt met handtekeningen van de hele selectie van FC Twente, aangevuld met die van oud-Feyenoorder Paul Bosvelt en oud-Ajacied Edgar Davids. Tijdens een veiling later op de avond bracht dit shirt € 130 euro op. Bert Konterman verzorgde daarna de aftrap van het voetbaltoernooi. Er was een herenpoule en een damespoule, met in beide poules een team bestaand uit CCNV-medewerkers. In de damespoule overheerste de olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. Tijdens de sportieve wedstrijden liet het team van CCNV-medewerkers zich niet onbetuigd. Bij de heren ging het er fanatieker en harder aan toe. De winnende teams werden getrakteerd op taart en bloemen. Leerlingen konden later op de avond ook een djembé workshop (foto)volgen (gesponsord door de Sternhof).

Sponsoren

Dezelfde avond werd het sponsorbedrag van € 5497,84 bekend gemaakt en overhandigd aan dhr. Dick Haan, voorzitter van Support 4 Ghanese Kids. Mede door dit sponsorbedrag is het nu voor 10 leeftijdsgenoten uit dit kamp definitief mogelijk om vanaf oktober middelbaar onderwijs te gaan volgen. Doordat een aantal lokale ondernemers een deel van de kosten van het voedsel, prijzen en activiteiten voor hun rekening nam, werd er ook tijdens de actie nog extra geld opgehaald voor de stichting. De Jumbo, Istanbul Market, IJssalon Everto, het Stoepje, Slagerij Van Beek en de Plus (Ermelo) droegen bij aan het eten en drinken. Prijzen voor de winnaars van het voetbaltoernooi, de mooiste hutten en de hoogste sponsoropbrengsten werden geleverd door Broodje Kok, de Boterlap en Koping Flora. Univé sponsorde een pannakooi en het podium.

Smaakt naar meer

Na een korte, koude nacht moest het huttenkamp al weer worden afgebroken en opgeruimd, waarna de leerlingen huiswaarts keerden. Voorzitter Dick Haan, die 's nachts ook in een zelfgemaakte hut tussen de leerlingen bivakkeerde, sprak van een "perfecte sfeer" en vond het "fantastisch om te zien dat kinderen die elkaar pas een paar weken kennen al zo samenwerken". Hij droomt samen met rector Elly Bakker al verder: "We gaan onderzoeken of we een langdurige samenwerking tussen het CCNV en Support 4 Ghanese Kids voor elkaar kunnen krijgen". Voor de leerlingen smaakte deze actie in ieder geval naar meer: zij vroegen al naar de volgende datum om die in hun agenda te kunnen zetten!