Ermelose zanger net niet bij de laatste zes

ERMELO/ ’s HERTOGENBOSCH – Het was een spannende dag voor volkszanger Egbert Dijkhuis. ,,Nee, zenuwachtig ben ik niet. Het is een mooie ervaring,” reageerde de Ermeloër die samen met zijn vrouw Carina naar Brabant was afgereisd.

In Theater de Parade in Den Bosch streden vandaag dertig talenten om de Sena Muziekproductiefondsprijs. Dijkhuis behoorde bij de dertig genomineerden. Dijkhuis deed mee met ‘De echte ware vrouw’, het nummer dat hij speciaal voor Carina heeft geschreven. Allereerst had de Ermelose zanger een demopresentatie bij producer en zanger Edwin van Hoevelaken. ,,Hij was enorm te spreken over het nummer. De opbouw is goed. Het enige wat hij op te merken had was dat ik de overgang van couplet naar refrein een halve toon hoger had mogen zingen.” Dijkhuis was blij met het commentaar. ,,Ze kunnen je maken en breken,” lachte hij.

Speeddaten

Het was druk in Theater de Parade. Grote namen liepen er door de gang. Eric van Tijn, de tekstschrijver en producer, maar ook Guus Meeuwis was er al vroeg bij. Hij gaf een uitgebreid interview en kondigde zijn nieuwe album aan. Ook pluggers en platenmaatschappijen waren van de partij en Egbert Dijkhuis mocht speeddaten met Tom Peters van Energymusic. ,,Het lastige in dit wereldje is dat je veel geld mee moet brengen om je nummer te laten pluggen. Je moet een flink envelopje meebrengen. Wie weet, met een goeie sponsor lukt het een keer.” Toch is Dijkhuis heel tevreden met hoe het nu gaat. Hij heeft heel veel plezier in het zingen.

TV Oranje

Via de blauwe loper liepen Egbert en Carina Dijkhuis naar de feesttent waar allemaal artiesten aan het netwerken waren. Foto’s moesten er dan ook overal gemaakt worden. De camera’s van TV Oranje en Sterren.nl draaiden op volle toeren. De spotlights gingen op KennyB die zijn hit Parijs kwam zingen en Dijkhuis zocht zijn collega’s op. Rudy de wit, ,,Ik heb nummers van hem in mijn repertoire,”meldde de Ermeloër. ,,Die jongens van Stad en Land zijn heel bekend!” En natuurlijk tekstschrijver Martin Sterken niet vergeten. Nog even een selfie. Nee, de Ermelose volkszanger haalde net geen plaats bij de laatste zes. Maar Tom Peters gaat naar zijn nummer luisteren en wie weet hoe het balletje gaat rollen. De Achterhoekse Bennie Jolink kreeg vanavond de Buma Lifetime Achievement Award. Voor het eerst is dit jaar ook de Ticketmaster Award uitgereikt aan de populairste artiest van 2014/2015, Guus Meeuwis.