Vrachtverkeer en landbouwmachines in smalle straat

ERMELO – File in de Sportlaan in Ermelo. Het lijkt grappig, maar de aanwonenden zijn ‘not amused’. Vrachtverkeer, ja zelfs grote landbouwmachines rijden deze dagen door de Sportlaan, een smalle straat waar naast gemotoriseerd verkeer veel kinderen fietsen.

Door de werkzaamheden bij de Margrietschool, de aanleg van de rotonde op de Hamburgerweg, maakt al het verkeer gebruik van de officiële omleidingsroute. Deze gaat via de Paul Krügerweg naar de Sportlaan richting Kerkdennen en het buitengebied.

'Minimale overlast'

Deze week is men begonnen met het verleggen van kabels en leidingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door firma Baas BV uit Lelystad. Dit bedrijf heeft de opdracht gekregen op basis van prijs, maar ook op planning, minimale overlast voor de omgeving, noviteiten en kwaliteit. ,,Die overlast hebben we wel degelijk,” reageert Carina Dijkhuis, moeder van drie kinderen. ,,Het is vreselijk druk in de straat met vrachtwagens en te hard rijdende auto's. Er ontstaan gevaarlijke situaties met schoolgaande kinderen.” De toegestane snelheid in deze straat is 30 km. ,,Daar houden ze zich echt niet aan!”

Spitstijden

Ook Jannie Simon-van den Pol houdt haar hart vast. ,,Ik ben blij dat wij een oprit hebben, al kost het tegenwoordig vooral rond spitstijden erg veel moeite om van of op de oprit te komen.” Volgens haar zitten de piekmomenten vooral wanneer scholen beginnen en ‘s avonds als het werk er op zit. ,,Echt belachelijk druk.” Wethouder Jan van Eijsden is verbaasd bij het horen van deze problematiek. ,,We gaan het uitzoeken,” meldt hij vandaag. ,,Verschillende werkzaamheden bijten elkaar soms. Het is belangrijk om dat te blijven monitoren.” De smalle straat, waar ook gewoon geparkeerd mag worden, is ineens doorgaande weg geworden. ,,Er ontstaan nu hele gevaarlijke situaties door dat vrachtauto's en bussen elkaar moeten passeren,” vertelt Simon-van den Pol. ,,Fietsers fietsen nu maar op de stoep.” Ze hoopt dat er serieus naar gekeken gaat worden want de werkzaamheden duren nog twee maanden.