Bibliotheek Ermelo krijgt nieuwe bestemming

ERMELO – De initiatiefnemers van het nieuwe Gezondheidscentrum hebben gekozen voor de n aam De Linde. Door het uitschrijven van een prijsvraag kon iedereen een naamvoorstel doen. Uiteindelijk is het De Linde geworden.

Het Gezondheidscentrum wordt volgend jaar gevestigd in wat nu nog de Bibliotheek Ermelo is. De gebruikers van het Gezondheidscentrum, huisartsen Gunneweg , Groot, Willemsen en de Vet en apotheker Van Weelden, hebben uit de vele inzendingen deze naam gekozen omdat deze naam, volgens hen, warmte uitstraalt. Ook vonden de initiatiefnemers het toepasselijk om de naam van een oude boom te kiezen voor een gezondheidscentrum op de Veluwe. De linde staat symbool voor bescherming en verbondenheid van de gemeenschap. Rust en trouw zijn ook begrippen die je bij de linde aantreft. Naast het leveren van kwalitatief goede zorg aan hun patiënten vinden de initiatiefnemers het ook belangrijk dat hun patiënten zich gesteund voelen. Daarnaast staat een lindeboom vaak op een centrale plek in een dorp of stad. Ook in het Ermelose centrum stond vroeger een lindeboom. Zo verwijst de naam ook naar de centrale locatie van het nieuwe gezondheidscentrum. Een andere lindeboom, professor Lucas Lindeboom heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Ermelo. Hij was in 1886 mede-oprichter van Veldwijk . Zo heeft hij de ontwikkeling van Ermelo van een Veluws dorp naar een zorggemeente in gang gezet.

Meedenken

De initiatiefnemers van het nieuwe gezondheidscentrum hadden, bij de presentatie van hun plannen, Ermeloërs gevraagd om mee te denken over een naam. Ze zijn getroffen door de vele enthousiaste reacties . Onafhankelijk van elkaar hebben Laura Rooijmans en mevrouw Kooiman- van de Berg de, nu blijkt, winnende naam ingezonden. Zij mochten samen de nieuwe naam bekend maken en zijn door de initiatiefnemers met bloemen en de prijs in het zonnetje gezet. Ze ontvingen hun prijs uit de handen van wethouder Laurens Klappe.