'Bomen voor extra stukje kerstsfeer'

ERMELO – Niet een of twee grote kerstbomen, maar vijftig kleine, versierde kerstbomen prijken in het hart van Ermelo. Vanaf de Verbinding tot aan de Immanuëlkerk zijn vandaag bomen geplaatst.

Centrum Manager Julia Aarten klom vanmiddag zelf op de trap om de versieringen aan te brengen. ,,Het moet een goede, gezellige sfeer uitademen,” zegt Aarten enthousiast. Allereerst was het plan een grote boom met lichtjes te plaatsen. ,,Maar het plaatsen van zo’n grote boom is enorm duur. Daarbij beperk je dan de sfeer tot een plek en we willen dat het hele dorp straalt.” Ook voorzitter Bart Willemsen is enthousiast over deze aanpak. ,,Samen werken aan een ‘thuisgevoel’,” reageert hij. ,,Een dorp waar het gezellig is en waar je graag wilt zijn.”

Kerstsfeer

Er is gekozen voor een formaat dat ’s avonds na winkelsluiting naar binnen gehaald kan worden. ,,En we hebben de bomen zo verdeeld dat er in zichtlijnen altijd kerstbomen te zien zijn,” besluit Aarten terwijl ze de rode strikjes bevestigt. De kerst is voor de nieuwe Centrum Manager heel belangrijk. ,,Ik geniet van de kerstsfeer, het huiselijke, maar ook van de saamhorigheid. Ik hoop dat deze bomen in het centrum daar ook toe bijdragen. ,,En we zijn prachtig op tijd. Zaterdag is de Kerstmarkt en wordt er van alles georganiseerd.”