Geen kerstkindje, wel eerste in het nieuwe jaar

ERMELO - Leevay van de Mheen is de eerste Ermelose baby van 2016. De zoon van Marlies en Willem van de Mheen werd op 2 januari om 12 minuten over vijf ’s morgens geboren. Ook zus Jazley (4) is heel blij met haar broertje.

De Ermelose baby werd zondag geboren in het Geboortehuis in Harderwijk. Hij is 53 cm lang en woog bij z'n geboorte ruim 7 pond. Marlies van de Mheen was vlak voor kerst uitgerekend. Het gezin hield dan ook echt rekening dat de kleine een kerstkindje zou worden. ,,Toen kerst voorbij ging en er nog geen broertje was, begreep Jazley er niets meer van,” vertelt Marlies. Nu is de kleuter, die dinsdag voor het eerst echt naar school mocht, ontroerd door de kleine Leevay. ,,Maar ik ga niet met hem voetballen. Ik wil paardrijden,” zegt ze. Samen op de foto wil ze ook wel.

Geboortehuis

Verloskundige Marjolein Petersen bezocht vanmiddag het gezin en bracht een paar cadeautjes mee. ,,Het is toch altijd bijzonder, zo’n eerste baby van het jaar. Het is leuk om daar even bij stil te staan.” De Ermelose moeder beviel in het Geboortehuis. ,,Ideaal,” zegt ze. ,,Het is een soort hotelkamer met alles erop en eraan, bevallen in huiselijke sfeer. Maar als het nodig is, zijn de verloskamers dicht in de buurt.” Bij Marlies ging de bevalling voorspoedig en het stel kon daarna met Leevay in hun midden naar huis. Van de verloskundigenpraktijk Harderwijk krijgt Leevay een ‘newbornshoot’, een fotoreportage tijdens de eerste levensdagen.

Leevay is voor ons de eerste baby omdat er geen Ermelose baby is gemeld die eerder in 2016 geboren is. Maar door de wet op de privacy hebben we geen 100% garantie. Mocht er een Ermelose baby voor Leevay geboren zijn, dan horen we dat graag.