Onderscheidend in zorg (licht) verstandelijk gehandicapten

ERMELO - 's Heeren Loo Groot Emaus is de winnaar van de Nationale Business Succes Award in de branche verstandelijk gehandicaptenzorg. Groot Emaus is het landelijk behandelcentrum voor jongeren tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen.

Samen met het onderwijs (Emaus College en de Lasenberg) biedt Groot Emaus behandeling, onderwijs en vrijetijdsbesteding op locaties Soest en Ermelo.
Groot Emaus heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende zorgorganisatie op het gebied van jongeren met een (lichte) verstandelijk beperking. Hierdoor is Groot Emaus een specialist in het leveren van zorg aan deze jongeren. Ook benoemt de commissie de verbinding en samenwerking met Advisium als onderscheidend.

(H)erkenning

Regiodirecteur Piet Yntema: ,,Het is fantastisch om deze (h)erkenning te krijgen want het is niet de meest eenvoudige periode met de transitie naar de gemeente, verhuizing van de locatie Borculo, het samengaan met Soest en krimp van de regio. Het winnen van de prijs vraagt het wel om enig realisme, ook bij de winnaar is niet alles succesvol! Maar het is een opsteker en een mooi visitekaartje en het komt alle collega's binnen Groot Emaus toe omdat zij met zoveel passie klaarstaan voor de jongeren."

Succesfactor

Elke week staat het tv-programma De Succesfactor op RTL7 in het teken van businessformules, zakelijke strategiën en tactieken. De branchewinnaars van de Nationale Business Succes Award komen hierin aan het woord. Op zondag 24 januari zit ’s Heeren Loo Groot Emaus in de uitzending.