Fietsers geschept door automobilist

ERMELO - In Ermelo zijn vannacht twee fietsers overleden na een aanrijding. De jongen van 17 en het meisje van 18 werden geschept door een auto toen ze de Putterweg overstaken. De jongeren, afkomstig uit Putten en Amersfoort, zijn in het ziekenhuis overleden.

Het ongeluk gebeurde om 00.40 uur. De twee zaten op één fiets, als onderdeel van een groep, en fietsten van Putten naar Ermelo. Toen zij de Putterweg overstaken, kwam er een auto aangereden die werd bestuurd door een 25-jarige man uit Ermelo. Deze had de fietsers niet in de gaten, waardoor er een botsing plaatsvond.

Slachtofferhulp

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ook een aantal omstanders handelden adequaat. De twee werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleden daar in de loop van de nacht aan hun verwondingen. De politie heeft slachtofferhulp aangeboden aan alle nabestaanden, de groep fietsers en de bestuurder van de auto. De politie heeft de bestuurder gehoord en hij bleek in ieder geval geen alcohol te hebben gebruikt. De politie doet vandaag verder onderzoek.