Ook bomen krijgen een sjaal

ERMELO – Gemeente Ermelo doet vrijdag 5 februari mee aan de WarmeTruiendag. Op deze dag gaat ook in het gemeentehuis de verwarming een graadje lager. De medewerkers in het gemeentehuis zullen die dag een (extra) trui of sjaal dragen.

Tijdens de Warme Truiendag staat energiebesparing centraal. Door het hele land zijn er nu voor het teinde jaar acties om op school, thuis en op kantoor de verwarming een graadje lager te zetten. Elke graad lager bespaart namelijk zes procent energie en dus CO2-uitstoot en stookkosten. De trui staat centraal voor wat mensen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering, tegen te gaan. Dit past precies in de doelstellingen van de gemeente Ermelo

Acties in Ermelo

Niet alleen in het gemeentehuis is er aandacht voor deze actie. Bij het Christelijk College Groevenbeek gaat de verwarming maar liefst vier graden lager en de leerlingen krijgen warme chocolademelk. Daarnaast worden er in Ermelo bomen aangekleed met sjaals, die speciaal voor deze dag zijn gebreid of gehaakt. Het Rode Kruis breit mee, evenals De Bolder, het buurthuis van GGz Centraal op Landgoed Veldwijk. Veel particulieren hebben al wol ingezameld en zijn aan het breien en haken.

NMP Ermelo

De werkgroep Milieu van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo neemt, zoals gewoonlijk de organisatie van de landelijke actie in Ermelo voor haar rekening. In verband met het vijfentwintigjarig jubileum van het NMP zal deze stichting zelf minstens 25 sjaals in het dorp verspreiden om de Ermeloërs aan deze Warme Truiendag te herinneren. Deelnemers aan de Warme Truiendag worden ook opgeroepen een boom in zijn of haar straat aan te kleden met een zelfgemaakte sjaal. Een foto hiervan kan via Facebook of Twitter gedeeld worden waarbij er kans is op een leuke prijs. De sjaals worden na afloop van de actie geschonken aan de vluchtelingenopvang in Harderwijk.