Peuters kijken naar Kikker

ERMELO - Woensdagmiddag hebben 150 peuters samen met hun (groot-) ouders van de theatervoorstelling Kikker genoten. Een voorstelling uitgevoerd door theatergroep Spiegel naar een boek van Max Velthuijs.

Vanuit de bibliotheek en de gemeente Ermelo hebben de peuterspeelzalen Bambino, De Blokkendoos, Klavertje Vier, Olleke Bolleke, ’t Paddestoeltje, ’t Speuldertje en Ukkie Pukkie de mogelijkheid gekregen om mee te doen aan BoekStart, een leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De opleiding van de leidsters is afgerond, het leesplan geschreven, nu de boekcollectie aanvullen en nog een (voor)leeshoek inrichten.

Leesbevorderingsprogramma

Als feestelijke aftrap van dit leesbevorderingsprogramma werd een theatermiddag, een afwisseling van voorlezen en toneel, georganiseerd. Het decor was verzorgd door leerlingen van Groevenbeek. Natuurlijk speelde Kikker en zijn vriendje de hoofdrol in de voorstelling die afgesloten werd met het zingen van het liedje ‘Niets is mooier dan een kikker te zijn’ welke de peuters op de peuterspeelzaal al hadden geleerd. Natuurlijk konden de kinderen aansluitend met Kikker en zijn vriendje op de foto. Deze voorstelling is mogelijk gemaakt in het kader van het project Boekstart, een project ter stimulering van het voorlezen. Uitgevoerd door Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo, Christelijke Peuterspeelzaal Ukkie Pukkie, Bibliotheek Noordwest Veluwe en De Dialoog is samenwerking met theatergroep Spiegel en leerlingen van Chr. Collega Groevenbeek.