'Alle Ermeloërs doen mee'

ERMELO - Op zaterdag 28 mei wordt het eerste ‘Ontbijt van Ermelo’ gehouden. Het langste ontbijt zoals eerst de bedoeling was is omgevormd naar een ontbijt met als doel om elkaar te ontmoeten.

'Samen' is het sleutelwoord voor de organisatie die graag iedereen bij dit project wil betrekken. ,,Dit omdat alle Ermeloërs meedoen in onze leefgemeenschap,” zegt Herman Bolhuis, een van de organisatoren. ,,Dat betekent elkaar ontmoeten, elkaar (aan)spreken, naar elkaar luisteren en elkaar willen en kunnen begrijpen."

Relaties

Ruim een jaar geleden ontstond het idee om met heel veel mensen aan te schuiven aan het ontbijt in de Stationsstraat. De tafels worden verkocht aan bedrijven die graag met hun personeel of relaties willen ontbijten. Ook kunnen particulieren zich binnenkort inschrijven. De organisatie heeft bij het maken van plannen gekeken naar Weert, waar twee jaar geleden het langste ontbijt werd gehouden. Dit was een recordpoging in het kader van de festiviteiten rond het 600-jarig bestaan van Weert. Een hele operatie. Daarom heeft Jan Hein van Burken al een lijntje gelegd met Defensie. ,,We kunnen rekenen op hulp van de militairen. Hoe precies, dat wordt de komende weken duidelijk.”

Geen recordpoging

Was het een jaar geleden ook bedoeld als een recordpoging; dat idee heeft men nu laten varen. ,,Zo’n recordpoging voor het Guinness Book of Records kost veel geld. We willen liever dat geld ten goede laten komen aan de lokale goede doelen die we hebben geselecteerd,” aldus Bolhuis. Het plan is om heel veel kramen in de Stationsstraat te plaatsen waar mensen op 28 mei aan kunnen ontbijten. ,,Een unieke kans voor regionale en Ermelose ondernemers. Een mooie kans om een breed publiek te bereiken want mensen mogen de kramen naar eigen inzicht inrichten,” vertelt Bolhuis. ,,Samen willen we een gezicht geven aan de veelzijdigheid van Ermelo.” Wie wil helpen kan op velerlei manieren een steentje bijdragen. www.ontbijtvanermelo.nl