Kleurrijke locatie met ruimere openingstijden

ERMELO - Na een sluiting van drie weken om de oude locatie van de bibliotheek boven de supermarkt Plus leeg te halen en de nieuwe locatie in het gemeentehuis in te richten, is de Ermelose bibliotheekvoorziening weer in gebruik. De feestelijke opening gaat gepaard met de installatie van de eerste Ermelose Dorpsdichter.

Met de intrek in het gemeentehuis neemt de bibliotheek een voorschot op het Huis voor Bestuur en Cultuur: een plan van wethouder Laurens Klappe om het gemeentehuis en cultureel centrum De Dialoog om te bouwen tot een huis voor iedere inwoner.

Kleurrijk

Een kleurrijke bibliotheek met nieuwe audiovisuele middelen en een grote tafel met een touchscreen met educatieve spellen en informatie. ,,Door onze intrek in het gemeentehuis hebben we ook de mogelijkheid om meer open te gaan,” vertelt directeur Jan Hoogenberg enthousiast. ,,Op werkdagen zijn we geopend vanaf 8.30 uur. Mensen kunnen dan in alle vrijheid gebruik maken van onze voorzieningen. Vanaf 13.30 uur is er altijd een medewerker aanwezig om iedereen te ondersteunen en adviseren. Op zaterdag zijn we zoals iedereen van ons gewend is, geopend van 10.00 - 15.00 uur. Tijdens die openingsuren is altijd een medewerker aanwezig.”

Toekomst

Hoogenberg wil de bibliotheek de komende jaren ontwikkelen tot een multimediaalcentrum, waar de inwoners terecht kunnen voor informatie, ontmoeting en debat, maar ook voor, waardevol, recreatief lezen. ,,Lezen vergroot de taalvaardigheid van iedere burger: jong of oud. Met deze stap in Ermelo zetten we een eerste, flinke, sprong voorwaarts en hopen we een bijdrage te leveren aan ieders ontwikkeling.” De officiële opening van deze nieuwe bibliotheek gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Op 31 maart is er een literaire avond in De Dialoog met Myrthe van der Meer (bekend van PAAZ en UP), op 1 april volgt ’s middags de feestelijke opening. ’s Avonds is er de installatie van de eerste Ermelose Dorpsdichter met muzikale omlijsting en op zaterdag 2 april is het vooral feest voor de kinderen.