Faillissement TSN Thuiszorg zorgt voor onrust

ERMELO - Deze week heeft de rechtbank het faillissement over TSN Thuiszorg uitgesproken. De organisatie biedt ook in de gemeente Ermelo huishoudelijke hulp. De bewindvoerders van TSN Thuiszorg garanderen dat de hulp na uitspraak van het faillissement doorloopt tot 25 april.

Wethouder Laurens Klappe: ,,We betreuren het faillissement van TSN. Temeer omdat dit ook TSN-medewerkers raakt die in Ermelo wonen en nu in onzekerheid zijn over hun baan en inkomen. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om te zorgen dat de huidige Ermelose TSN-klanten passende hulp krijgen.” De gemeente heeft afspraken met een aantal thuiszorgaanbieders om na 25 april de dienstverlening voort te zetten. Dat zijn Atlashulp, RST Zorgverleners, ThuiszorginHolland, Thuiszorg van Oranje, en Zorggroep Noordwest-Veluwe. Deze organisaties doen hun uiterste best om zo snel mogelijk de dienstverlening voort te zetten.

Brief

De gemeente stuurt een brief naar alle klanten met informatie over welke thuiszorgorganisatie de hulp bij het huishouden na 25 april gaat verrichten. Vervolgens neemt deze thuiszorgaanbieder binnen twee weken contact op met de klant om afspraken te maken over de hulp bij het huishouden Wmo na 25 april. Op de website www.ermelo.nl zijn de antwoorden te vinden op veelgestelde vragen. De gemeente is telefonisch bereikbaar via 0341 - 411 499.