Bestuur wil erevoorzitter op bijzondere wijze memoreren

ERMELO – Vanmiddag heeft het bestuur van DVS’33 Ermelo bekend gemaakt dat de Businesslounge vanaf vandaag de Joop Bakker Businesslounge heet. Greet Bakker (de echtgenote van Joop Bakker) heeft voorafgaand aan de thuiswedstrijd vanmiddag in het bijzijn van kinderen en kleinkinderen het bord onthuld. ,,Een bijzonder moment,” reageert Gert Spijker na afloop.

Het besluit om de erevoorzitter zo te memoreren is unaniem door het bestuur gemaakt. ,,Joop is hier enkele weken voor zijn overlijden ook in gekend,” vertelt voorzitter Aart Goossensen. De familie was door dit gebaar enorm ontroerd. ,,Ook DVS'33 Ermelo mist Joop, maar de vereniging wil doorgaan in het door Joop beoogde beleid ten aanzien van kwaliteit en de mensen. Een zo hoog mogelijk amateurniveau.” In de bestuurskamer hangt nu ook een olieverfschilderij, een portret van Bakker. Het is geschilderd door Anna Spijker. ,,Hij kijkt wat ondeugend,” zegt Gert Spijker trots.

Pannaveld

Joop Bakker heeft via de stichting Sport en Cultuur nog € 5.000,- nagelaten, bedoeld voor het pannaveld voor de jeugd. ,,Ook dat was de visie van Joop,” stelt Goossensen. ,,Joop was er voor geel-zwart, voor de jeugd, voor de senioren en een verbinder tussen de ondernemers.” Joop Bakker overleed drie weken geleden op 70-jarige leeftijd.