Volksmond en 't Wapen van Ermelo organiseren feest op Pauwenplein

ERMELO – Er is weinig koninklijks aan de weersvoorspellingen voor Koningsdag. Het KNMI meldt dat Koningsdag kouder zal worden dan de afgelopen kerst toen het kwik namelijk tot 14 graden steeg. ,,Maar het feest gaat gewoon door,” zegt een altijd vrolijke Ruurd Post van In de Volksmond. Samen met zijn buurman ’t Wapen van Ermelo verzorgt hij morgen een feest op het Pauwenplein.

,,We blijven positief! Ik heb alleen wat extra heaters besteld,” aldus Post. Vanmiddag zijn de rood- wit/ blauwe vlaggetjes al opgehangen en ook de oranje tompouces zijn ingeslagen. Vanaf 12.00 uur is er een muzikaal programma met om 15.30 uur een optreden van de LIVE Plusband. Deze coverband uit Ermelo staat garant voor feest. En gelukkig geeft Buienradar aan dat het rond de middag gaat opklaren. ,,We duimen ervoor en houden de weersvoorspellingen goed in de gaten,” zo meldt Post.

Geen zorgen

Het was vandaag met maximaal 7,7 graden in De Bilt de koudste 26 april ooit. Ook de koningsnacht belooft heel koud en nat te worden. Er trekken buien over ons land en dit kan gepaard gaan met hagel en onweer. Ook is er kans op natte sneeuw. Toch maakt horecaondernemer Post zich geen zorgen. ,,Dat helpt ook niet.” Het programma naar binnen verplaatsen is geen optie, zeker niet omdat hij het samen met de naastgelegen restaurant heeft georganiseerd. ,,We werken met extra parasols en we hebben plaids voor mensen die het koud hebben. Een extra trui kan ook helpen.” Iedereen doet zijn uiterste best om er toch een gezellige Koningsdag van te maken. Alle ingrediënten zijn aanwezig. ,,Om 18.30 uur komt er een unieke combinatie tussen een DJ en een saxofonist; DJ & Sax.” Het klinkt wellicht wat merkwaardig, maar een saxofonist in combinatie met een dj is een steeds populairder wordende combinatie. Op Koningsdag staat het duo op het Pauwenplein in Ermelo. ,,We zijn er klaar voor,” zegt Ruurd Post. Even duimen dat de zon er af en toe bij komt en dat deze Winterkoningsdag een groot feest wordt.