Voorbereiding bouw benzinestation

ERMELO – Vandaag zijn er hekken om het terrein aan de Kolbaanweg geplaatst, maandag begint PJ Milieu BV uit Nijkerk met de saneringswerkzaamheden. Het zijn de eerste voorbereidingen voor plan De Driehoek.

,,De verwachting is dat we het met twee dagen (maandag en dinsdag) kunnen redden,’’ vertelt Erik van Vulpen, projectleider van PJ Milieu. ,,In het verleden stonden er kippenschuren met asbest golfplaten op het perceel, nu is het al een tijd grasland. De schuren zijn indertijd gesloopt en het asbest is afgevoerd, maar er zijn toch wel asbesthoudende deeltjes in grond terechtgekomen.’’ Dat is wat de metingen in ieder geval uitwijzen. Wat er verder nog te verwachten is aan stoffen, is niet bekend. ,,De metingen naar asbest wijzen uit dat dit in ieder geval boven de norm zit. We gaan de bekende asbestspots verwijderen en graven de graszoden nog af om te controleren of er verder ook echt niets meer zit.’’ Omwonenden hoeven niet te vrezen voor overlast, er zal hooguit af en toe een vrachtwagen het terrein op- en afrijden.

Benzine

Op het terrein komt een TinQ tankstation. Het nieuwe tankstation komt ongeveer halverwege de Kolbaanweg te liggen en komt in plaats van het TinQ tankstation aan de Oude Telgterweg. De raad heeft op 2 juli 2015 ingestemd met de ontwikkeling van het tankstation aan de Kolbaanweg. De initiatiefnemer van het tankstation heeft daarop een omgevingsvergunning ingediend. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is daarom ongewijzigd vastgesteld.