Dorpsdichter geeft persoonlijke gedichtenbundel uit

ERMELO – Fiet van Beek en Alfred Valstar presenteren op 22 en 23 oktober hun dichtbundels Vierende lijnen en Seizoensgebonden. Morgen doen zij dit in museum Het Pakhuis, de locatie waar Van Beek sinds enkele maanden een binding mee heeft omdat zij hier bestuurslid is geworden. De dichters dragen voor, er is muziek en wat lekkers, de bundels zijn te koop en desgevraagd signeren de auteurs.

Alfred Valstar werkte jaren als catalogusredacteur, corrector en vertaler bij de Philips Music Group en nu als royalty assistant bij Universal International Music B.V. Seizoensgebonden is de derde dichtbundel van deze dichter. In deze jaargang in kwatrijnen laat hij zich inspireren door muziek, natuur en vreemde streken. Tegen de achtergrond van het jaar en de seizoenen roert hij onderwerpen aan als het schrijverschap, fietsen en vergankelijkheid. De bundel begint met een afscheid en eindigt met het aanhalen van banden. De lezer krijgt zogezegd in vol profiel zijn trekken thuis. Alfred Valstar publiceerde eerder de bundels Sporen uit het achterland (1993) en Langzaam trekt het vlot (2009).

Dorpsdichter

Fiet van Beek werd in april benoemd tot Dorpsdichter, de eerste in Ermelo. Van Beek schrijft al jaren en ze heeft al een reeks publicaties op haar naam staan. Als Dorpsdichter schrijft ze een aantal lokale gedichten, gebonden aan een thema. Ook broedt ze op het idee om bijvoorbeeld een wedstrijd uit te schrijven en een bundel Ermelose gedichten uit te brengen. Maar eerst is het tijd voor haar persoonlijke gedichtenbundel Vierende lijnen. In haar gedichten tekent ze mensen en situaties op een toegankelijke en tegelijkertijd indringende manier. Soms met milde humor, dan weer vlijmscherp of met een nostalgische ondertoon. Of het nu over een verloren sok, een voorbije liefde of de gevolgen van kindermishandeling gaat, haar beelden raken en nodigen uit om na te denken over wat er (niet) staat. Van Beek heeft onlangs haar eigen uitgeverij geregistreerd. ,,Niet alleen om eigen werk uit te geven, maar ook om anderen te helpen wanneer zij een boek uit willen geven.” Iedereen is zaterdagmiddag welkom om bij de presentatie aanwezig te zijn. De voordrachten beginnen om 15.00 uur in museum Het Pakhuis (inloop om 14.45). Hierbij is een muzikale bijdrage van Irene Eijgendaal (dwarsfluit) en Corinne Snaterse (harp). Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.uitgeverijanderszins.nl