Slagsteeg tijdens werkdagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

ERMELO - Om sluipverkeer door Ermelo naar de afslag Nulde op de A28 te ontmoedigen wil de gemeente op de Schaapsdijk tijdens de spitsuren nog alleen bestemmingsverkeer toestaan. De Schaapsdijk, de Riebroekseweg en de Riebroekersteeg vormen steeds vaker een sluiproute voor verkeer die de files op de A28 willen ontwijken. Met name tijdens de ochtendspits zorgt dit voor verkeersonveilige situaties en overlast voor omwonenden.

Daarom heeft de gemeente Ermelo samen met de Buurtvereniging Horst en Telgt, de gemeente Putten, politie en LTO land- en tuinbouw gezocht naar mogelijkheden om sluipverkeer te ontmoedigen. Als verkeersmaatregel wil men invoeren dat de Schaapsdijk tussen 6 uur ’s ochtends en 10 uur ’s ochtends een eenrichtingsweg wordt vanaf de Zeeweg richting de A28. De Slagsteeg wordt tijdens werkdagen op dezelfde tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze verkeersmaatregelen worden met borden aangegeven.

Slagsteeg

Extra verkeersmaatregelen op de Slagsteeg zijn nodig om te voorkomen dat het sluipverkeer uitwijkt naar deze weg. De politie kan handhavend optreden tegen automobilisten die de Slagsteeg willen gaan gebruiken als sluiproute. Aanwonenden en bedrijven aan en in de directe omgeving van de Schaapsdijk krijgen ontheffing voor het eenrichtingsverkeer op de Schaapsdijk. Aanwonenden van de Slagsteeg en het Rodeschuurderwegje, bedrijven uit de directe omgeving en ouders die hun kinderen naar de Goede Herderschool brengen, kunnen de Slagsteeg blijven gebruiken. Zij worden aangemerkt als bestemmingsverkeer. 

Voor het instellen van het eenrichtingsverkeer op de Schaapsdijk en de afsluiting van de Slagsteeg wordt momenteel een verkeersbesluit voorbereid zodat men hierop mag handhaven. Gedurende zes weken is er de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.