Acteurs genieten op de gele loper

ERMELO - Gisteren ging de film Het Geheim van de Koffer, de tweede speelfilm van ’s Heeren Loo in première. Honderden bezoekers stonden bij Het Keerpunt te wachten tot de cast de gele loper zou overgaan.

Eindelijk kwamen om zeven uur politiewagens met loeiende sirenes en blauw zwaailicht bij het Keerpunt aanrijden. De acteurs stapten uit en werden met applaus en geloei begroet door het publiek. Lopend over de gele lopers werden ze gefotografeerd, gefilmd en geïnterviewd. Daarna volgden meer acteurs, ze werden gebracht met een vuilniswagen, een echte Donkervoort, wagens van sponsoren en de eigen ’s Heeren Loobus. Na de acteurs mochen ook het publiek de sportzaal betreden. Het was druk, zo druk dat er stoelen en banken moesten worden bijgezet. Communicatiemedewerker Sam van den Brink is helemaal klaar voor de film. ,,We hebben vanmiddag nog stoelen bij moeten zetten, zo vol wordt het. Ik heb al stukjes van de fil gezien, dus weet het al een beetje, maar de ontknoping ga ik straks bekijken.’’ Ruim vijfhonderd mensen zaten vol spanning te wachten op wat er komen zou. Na een korte toespraak werd eerst een terugblik gegeven op de vorige film uit 2013. Daarna sprak Frans Bauer op het scherm de toeschouwers toe en begon de nieuwe film.

Volle bak

Het Geheim van de Koffer zit vol humor en spannende scènes. De acteurs en filmcrew hebben alles uit de kast gehaald om de opnames van de film, voor en door cliënten, tot een goed einde te laten komen. Met de film benadrukken de makers dat je samen meer kunt dan je denkt, dat dromen kunnen uitkomen en dat plezier maken ontzettend belangrijk is. Verschillende instanties hebben belangeloos hun medewerking verleend. Zo mocht er zelfs op het politiebureau in Harderwijk worden gefilmd. Activiteitenbegeleider Arjen van Luyt is een van de hoofdrolspelers. Hij speelde de boef, een dankbare rol. ,,Ik kon er veel van mezelf in kwijt en ik heb ontzettend genoten van de andere acteurs. Ik hoop dat er nog een deel drie komt, maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst vanavond maar eens heerlijk genieten.’’ Dat de acteurs en de filmcrew langere tijd met elkaar hebben opgetrokken was te zien, ze spraken elkaar aan, sloegen elkaar op de schouders en waren door het dolle heen. Het was de vraag of dat spanning was of misschien tot de ontlading. Na afloop werd er onder het genot van een hapje en drankje gezellig met elkaar nagepraat.