Werkzaamheden Riebroekersteeg en Zeeweg

ERMELO – Vandaag, maandag 7 november is aannemer Hoornstra Ophof begonnen met de aanleg van een dassentunnel. De tunnel komt onder de Riebroekersteeg te liggen.

Tijdens de werkzaamheden aan de tunnel is de weg afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt tussen maandag 7 en vrijdag 11 november omgeleid via de Telgterweg, de Nijkerkerweg en de Riebroekseweg. De aanleg van de dassentunnel en de aanplant van twee percelen bos, is een onderdeel van de afspraak die de gemeente Ermelo heeft gemaakt met Harderwijk inzake natuurcompensatie in verband met de bouw van woningen in Drielanden-West. Ook dienen er enkele snelheid remmende elementen worden aangelegd. Voor de dassen in het gebied Horloo, blijven door de bouw van de woningen minder foerageergebied over. Vandaar dat dit wordt gecompenseerd met foerageergrond op agrarische gronden in Horst en Telgt.

Zeeweg

Een week later op maandag 14 november, wordt er ook aan de Zeeweg gewerkt. Op deze weg worden op twee plekken verkeersremmende maatregelen genomen door middel van beplanting. Ook dit is een onderdeel van de afspraak met gemeente Harderwijk. Tijdens de werkzaamheden zal de Zeeweg voor het verkeer toegankelijk blijven. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting op vrijdag 18 november afgerond.