'Verkiezing geeft enorme boost' 

ERMELO - Café De Molenaer heeft een positie veroverd in de Café Top 100. Ondernemer Marco van Dijk is dolgelukkig. ,,Er valt natuurlijk altijd nog veel te verbeteren, maar deze verkiezing geeft mij en het team een enorme boost,” reageert de horecaman.

De Misset Horeca Café Top 100 is een ranking die jaarlijks middels mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. De vakjury let hierbij op gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap. Van Dijk: ,,In de horeca moet je bezig zijn met je gasten, actief zijn en zorgen voor sfeer en aandacht.”

Avontuur

Afgelopen voorjaar lieten Robert Jonker en Jan Dooijwaard café De Molenaer geheel over aan Marco van Dijk. Dat was ook het plan toen de drie ondernemers in 2013 aan dit avontuur begonnen. ,,Drie jaar geleden had ik wel veel horecaervaring, maar wist ik niks van het ondernemerschap. Ik heb veel geleerd van Robert en Jan.” Dat Van Dijk het nu ook helemaal zelf kan, bewijst hij met de 92e plaats in de Café Top 100. Op deze landelijke lijst staan overigens weinig locaties in deze regio. Voor Van Dijk des te meer reden om scherp te blijven. ,,We staan nu voor het eerst in deze top 100, best een eer. Maar we hebben ambitie. Volgend jaar willen we weer een paar plekken hoger!”