Rotarians zamelen goederen in bij Albert Heijn

ERMELO – Al weer voor het vierde jaar op rij organiseert de Rotary Ermelo een actie voor de Voedselbank. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november kunnen klanten bij Albert Heijn artikelen kopen om zo een doos te vullen voor minima.

Klanten van Albert Heijn aan de Branderskamp kunnen een of meerdere artikelen kopen die vooraf zijn geselecteerd door de Voedselbank. De Rotarians staan achter in de supermarkt en kunnen informatie geven of producten aanwijzen die nodig zijn. Als de goederen zijn afgerekend, nemen de Rotarians deze over om dozen mee te vullen. Albert Heijn Ermelo heeft aangegeven de dozen verder aan te vullen, zodat er weer veel minima kunnen worden geholpen.

Daling

Hoewel het aantal klanten van de Voedselbank Harderwijk-Ermelo dit jaar is gedaald van 250 in 2015 tot 200 in 2016 is het helaas nog bitter nodig om de minima met pakketten te ondersteunen. Toch groeit het aantal mensen dat (langdurig) in armoede leeft nog steeds. De oorzaak van de daling van het aantal gebruikers van de voedselhulp kan komen doordat de voedselbanken er beter op toezien dat klanten in contact worden gebracht met professionele hulpverleners. Daardoor waren klanten sneller in staat om weer in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Een gemiddeld voedselpakket bestaat uit 20 tot 24 producten en bevat ook steeds vaker verse producten.