Popmuziek met inhoud in Immanuelkerk

Ermelo – Als vervolg op de succesvolle Top2000 kerkdienst van vorig jaar, komt er ook dit jaar een editie. Deze muzikale dienst vindt dit jaar plaats op vrijdag 30 december in de Immanuelkerk.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw is de Top2000 al jaren een begrip op de Nederlandse radio. In de Top2000 staan veel nummers met inhoud, nummers die herinneringen en emoties oproepen en misschien wel kippenvel bezorgen. Sommige nummers gaan expliciet over het geloof of over God, zoals What if God was one of us van Joan Osborne. Andere nummers gaan over belangrijke levenservaringen zoals geluk, liefde, vriendschap, verdriet en troost. Het geheim van het succes van de Top2000 is de soms ontroerende combinatie van de muziek met onze herinneringen en emoties.

Gesloten

Het initiatief voor een Top2000-dienst is van MijnKerk.nl, een internetkerk, waar vorig jaar ruim 40 kerken door het hele land aan meededen. Dit jaar doet Ermelo ook weer mee. In deze dienst zullen een aantal van de mooiste nummers uit de popgeschiedenis worden uitgevoerd. De stemronde voor de Top2000 dienst in Ermelo is ondertussen gesloten en de voorbereidingen gaan de laatste fase in. De gekozen nummers zullen live worden uitgevoerd, met deze keer een speciale bijdrage van het Christelijk Harmonie-orkest Crescendo uit Ermelo. De geselecteerde nummers zijn onder andere Make You Feel My Love van Adele en What if God was One of Us van Joan Osborne, met daarnaast ook enkele fantastische Nederlandstalige songs.

Soos

De zaal gaat om 19.00 uur open en de dienst begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, evenals een drankje na afloop. De consumpties kunnen dan worden genuttigd tijdens de Top2000 Afterparty in de ontmoetingsruimte van de Immanuelkerk.Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom en kan al gaan luisteren in het Top2000 café, in de soos Upstairs. De consumpties in de soos zijn niet gratis.