COA sluit deuren De Hooge Riet

ERMELO - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Ermelo laten weten dat de opvang voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) in De Hooge Riet per 1 april sluit. Vanaf begin maart zullen er geen bewoners meer verblijven op de AMV opvanglocatie.

Het COA heeft de gemeente aangegeven een maand nodig te hebben om het pand terug te brengen in zijn oorspronkelijke staat. Per 1 april wordt het gebouw overgedragen aan GGz Centraal. Er zullen vanaf nu geen nieuwe jongeren meer instromen. De jongeren die momenteel verblijven in De Hooge Riet stromen door naar andere opvanglocaties in het land. Het COA sluit verschillende locaties omdat er steeds minder asielzoekers naar Nederland komen. Plannen voor nieuwe opvangcentra gaan voorlopig in de ijskast. De stroom vluchtelingen verandert continu waardoor de opvang via het COA veel flexibiliteit vereist.

Waardering

Het gemeentebestuur van Ermelo en het COA hebben bijzonder veel waardering voor de wijze waarop de omgeving een bijdrage heeft geleverd aan de opvang in Ermelo. ,,Het is op een paar kleine incidenten na, prima verlopen," vertelt burgemeester Andre Baars.